Tutorial: Plooitjes mouwen bij de Dulcie Dress

 1. Je gaat naar de website van Sewpony en download het gratis patroon van de Dulcie Dress. Je knipt het patroon uit in de juiste maat. Hou er rekening mee dat dit patroon INCLUSIEF naadwaarde is!
 2. Teken het patroon van het voorpand over en dubbel het, zodat je een volledig voorpand krijgt. Aan de schoudernaad zet je een merkteken op ongeveer 5cm van de halsnaad. Ik maakte een 6jaar, indien je een veel kleinere maat of veel grotere maat neemt, pas je dit wat aan. Zorg er in ieder geval voor dat de schuine lijn nooit door de okselnaad loopt.
  Je onderrand verdeel je in 3 delen. Trek een lijn tussen de merkpunten. Knip je patroon door. 
 3. Het patroon is inclusief 1cm naadwaarde. Teken die lijnen even op je patroon, dat maakt het tellen wat makkelijker. Dan ga je de mouw in 4 gelijke delen verdelen. Trek een lijn loodrecht op de mouwnaad. Knip de lijnen (aangegeven door het schaartje) door tot aan de naadwaarde. Leg dit op een nieuw stuk patroonpapier.  Je kan het onderste deel best vastplakken met wat plakband, want dit gaat niet verschuiven.
 4. Nu schuif je elk deel 2cm omhoog. Plak vast met wat plakband. 
 5. Teken nu nog naadwaarde aan je patroondeel, aan de lijn die je aangepast hebt.
 6. Teken het volledige patroon deel over. Vergeet niet de merktekentjes voor de plooitjes over te nemen. De plooitjes leg je uiteindelijk van boven naar onder. 
 7. Vergeet niet bij je middenstukje ook naadwaarde te tekenen.
 8. Je kan het mouwdeel hergebruiken voor het achterpand, teken de schuine lijn op je achterpand en gebruik daar het middelste deel.
 9. Om de jurk in mekaar te naaien leg je eerst de plooitjes in de mouwdelen. Leg de merktekentjes op mekaar van boven naar onder. Stik vast met een hulpstiksel. Als je dit voor alle mouwdelen deed, dan stik je de mouwdelen aan je middenstukjes. Indien je een lint wil, stik je dit lint eerst vast aan het middenstukje van de voorpand.  Vanaf hier kan je verder gaan met de handleiding van Sewpony.