Another Morley hack

Ik vond nog maar eens inspiratie bij Morley, niks nieuws hier op de blog.

Na een avondlange zoektocht met mijn helper, kwam ik uit bij dit stofje. Het zorgde er ook voor dat ik geen plooitjes deed zoals de originele jurk. Dat kwam echt niet netjes uit en de stof is aanwezig genoeg van zijn eigen.

Het is een prachtig katoentje van Editex dat ik kocht bij Julija’s shop.

De basis is wederom Tinny maar dit keer echt alleen voor de halslijn. Verder schiet er niks over van het originele patroon.
Ik verbrede in totaal wat, lijfje korter, die mouwen er aan, geen rits maar een lint… . De jurk is niet gevoerd om dat het zou verhinderen dat de mouwen mooi vallen. Ik werkte de halslijn gewoon af met biais.

4 thoughts on “Another Morley hack

  1. Man man (vrouw, vrouw), dat ze u bij Morley nog niet gevraagd hebben als ontwerpster is mij een raadsel. Weeral zo’n plaatje!

Comments are closed.