Julianna skirt – GRATIS PATROON

Wie de mode wat volgt kan er niet naast kijken. Rokken met ruffles zijn keihip! Ook in het laatste nummer van FibreMood vind je  de Arlette rok en ik zag hem al in veel winkels hangen.

Sylvia (een van de hipste mama’s die ik ken) had dat goed begrepen en maakte een meisjes versie voor haar dochter. Mega mooi vond ik die, en ik liet mijn waardering dan ook duidelijk blijken op Instagram. Enkele dagen later was onze samenwerking geboren en maakten we voor jullie een patroon voor Julianna. Dat maken ging verbazend vlot, we bleken een topteam! En het beste nieuws is dat het patroon GRATIS is!

Julianna is een patroon voor een A lijn rokje met een lange ruffle. Je kan het rokje maken in zowel rekbare stoffen als tricot, lichte sweater,… als in niet – rekbare stoffen zoals viscose, lichte katoen, crepe,… . Het patroon komt in maten 2 – 10jaar.
Het is een snel project, op een uurtje zit het rokje in mekaar en je hebt weinig stof nodig. Ideaal om restjes te verwerken en die zomergarderobe van je kleine meid een hippe update te geven!

De Julianna voor Hanne maakte ik uit een katoentricot van de Stoffenkamer.

Het gratis patroon van Julianna vind je hier. Vergeet niet om het patroon eerst te downloaden in Adobe Acrobat reader alvorens je gaat printen!

3 thoughts on “Julianna skirt – GRATIS PATROON

  1. Bedankt voor het mooie patroontje…net alles getekend en van de week de restjes opknippen en verwerken.

  2. Duizend maal dank! Ik ga komend weekend meteen aan de slag. Ik heb al een aantal geschikte stofjes in de kast en zie ook nog andere mogelijkheden. Zin in!

Comments are closed.