Inspired by Morley met 4,5 meter stof

Ik kijk elke keer weer uit naar de nieuwe collectie van Morley. Zo schoon dat die jurkjes zijn! Mijn vroedvrouwenloon kan ze helaas niet allemaal bekostigen, dus ik deed copy – paste met de Juju Lopes Iceberg Dress. 

Ik kan me eindeloos verliezen in het bedenken van hoe ik dat allemaal ga aanpakken, het uit tekenen van de jurk, stof kiezen en het in mekaar naaien ervan. Zoals gewoonlijk werd de basis van de jurk Tinny. Dat patroon stelt nooit teleur qua pasvorm dus ik begin er niet aan om zelf iets te tekenen.

Het lijfje werd grondig aangepast. In plaats van de gewone mouwloze jurk trok ik de lijn een beetje door (zowat gelijk de mouwen van Feliz maar iets minder ver). Daar kwam die ruffle boven. Ik tekende hiervoor de vorm op het patroon en knipte dat daarna 1x open en voegde 5cm vanonder toe zo dat het lichtjes vloeit maar niet overdreven is. Die 5cm dat is een puur op het gevoel en daar zit geen wetenschap achter trouwens. Ik deed hetzelfde voor het achterpand.
Ik knipte ook 3cm van het lijfje af om er een tailleband van de te maken. Het achterpand legde ik op de stofvouw (met de naadwaarde er af in het midden uiteraard) en het voorpand werd niet op de stofvouw gelegd. Hier tekende ik een knopenpad bij.

 

Voor de rok had ik grootste plannen. Ik kon uit mijn lap stof 3x een stofbreedte knippen en dat deed ik ook. Ik zag bij Morley jurken uit de kast van Hanne al eerder dat daar wel eens een naad in het voorpand zit. Bijna niet te zien door alle rimpels maar dat zorgt voor nog meer zwier uiteraard. Mijn stofje is zo dun dat ik het er eens op wou wagen. De dames rond mijn op het naaiweekend keken eens bedenkelijk naar mijn 4,5 meter stof die aan dat taillebandje moest komen maar ik vind het resultaat echt top! Dit kan je ook echt alleen doen met heel dunne viscose stofjes, niet met gewoon katoen. Het zomen was natuurlijk weer een ander paar mouwen, toen vond ik mijn plan weer minder geniaal.

Ziet eens hoe schoon dat ruffleke valt :-). Soms zijt ge gewoon content van uw eigen werk en dat is bij deze jurk echt zo.

 

Mijn stofje kocht ik vorig jaar bij Pieke Wieke en er zijn nog 2 kleurtjes beschikbaar.

16 thoughts on “Inspired by Morley met 4,5 meter stof

 1. Zo mooi zeg! Ik ging eens piepen naar het origineel, maar in jouw stofje is het echt nog mooier! Ik doe het je niet na, dat zoomen tot daar aan toe, maar zo een pak stof rimpelen, hoedje af!

 2. Oh, hemels mooi. Volgens mij is mijn oudste dochter dezelfde maand; Je leent toevallig de patroondelen niet uit 🙂

 3. we hadden het er nog over. iemand zocht een patroon voor een jurkje, net iets anders dan zo gewoon een tiny jurk. mijn antwoord was dat je zelf dat ‘net ietsje anders’ moet toevoegen aan een basispatroon als tiny, bijvoorbeeld door je te laten inspireren op websites als ‘les belges’ en zo het peper en zout aan je tiny toe te voegen. voila, bedankt voor een perfecte demonstratie van wat ik bedoelde. Hij is prachtig geworden.

 4. En in het echt nog mooier! Ik ben blij dat ik het mocht bewonderen op naaiweekend, jij maakt altijd prachtige stuks 👌

 5. Ik vind het plan echt uitzonderlijk geniaal! Zeker die ruffle achteraan, die valt zooooooo schoon! En die rok, da’s echt eentje uit kleinemeisjesdromen.

  1. Ik ben ook tevreden over hoe die ruffle er uit ziet.
   Hier werd nogal gedraaid inderdaad!

 6. Ik keek misschien eerst ook wat bedenkelijk, maar kon achteraf alleen maar met open mond naar dit prachtig jurkje zitten gapen. Als ze bij Morley nog wat volk zoeken, ben jij de geschikte persoon!

Comments are closed.