Fibermood linkparty: Ons Yvonne

Fibremood nummer 3 ligt in de winkel en ik mocht alvast 1 van de breipatronen uitproberen!

Yvonne heet deze trui. Het model is kort en wijd. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het niet helemaal goed zag komen. Maar Julie gaf me voor de allereerste keer toestemming om iets voor haar te breien. De FibreMood patronen zijn helemaal haar ding.

Ik koos voor de aanbevolen wol, Julie koos de kleur. Eentje die ik zelf nooit zou kiezen, oranje is echt mijn ding niet. Maar nu de trui klaar is vind ik haar er heel mooi mee.

Zoals ik al zei, de trui is breed en wijd. De boord vond ik zo wat flubberen, dus ik reeg er aan de binnenkant een heel dun elastiekje door. De omtrek nam ik op Julie haar heup. Nu past hij mooi aan zonder teveel te poffen. Dat elastiekje reeg ik ook door de mouwboord. Die sluit wel mooi aan, maar uit ervaring weet ik dat gebreide boorden nogal snel leuren. De mouw vind ik zelf trouwens het mooiste aan dit patroon.
In het patroon wordt aangeraden om ook aan de hals een touwtje te rijgen om uitrekken te voorkomen, dus ook daar deed ik elastiek. Zo behoudt de hals mooi zijn vorm.

De trui wordt gebreid met 1 draad katoen (Amira van Lang Yarns) en 1 draad Alpaca super light (Lang Yarns) , volledig in boordsteek 1/1, met naald 7.  Ondanks de dikke wol, valt de trui met deze garencombinatie heel soepel.
Ik leerde met dit patroon ook elastisch opzetten en ik moet zeggen dat ik dat er heel mooi vind uitzien.

Julie die omschrijft de trui als : “Ik heb precies een superzacht dekentje aan”. En nog hip ook! Opdracht geslaagd!

De nieuwe editie van FibreMood is trouwens de beste van de drie als je het mij vraagt. Kijk zeker eens bij de linkparty om meer inspiratie op te doen!

8 thoughts on “Fibermood linkparty: Ons Yvonne

  1. De trui is mooi geworden!
    Ik heb net alle panden gebreid met de julia wol van Zeeman.
    De schuine zijden (raglan) van de voor- en achterkant zijn echter langer dan deze van de mouwen? Heb ik iets verkeerd gedaan?
    Alvast bedankt voor je hulp!

  2. Wauw, zo’n top exemplaar!! Ze staat er prachtig mee! En ja, het ziet er heerlijk warm en comfortabel uit, maar ook geweldig hip!

  3. Echt heel mooi! Ook voor mij geen kleur die ik direct zou kiezen, maar ze staat er super mee en in combinatie met die jeans super geslaagd!

Comments are closed.