Valentine sweater

Mijn liefde voor breipatroontjes uit het hoge noorden groeit elke dag. Dit keer geen Deens, maar een Noors patroon van Paelas Knits, de Valentine sweater.

 

De sweater wordt op de rondbreinaald van onder naar boven gebreid. Het eerste stuk is wat saai, want altijd maar rechtdoor. Maar vanaf het mooie ajour patroon begint is het wel tof om te breien.

 

Ik zat wat te klommelen toen ik uiteindelijk de V moest maken. Het makkelijkste is als je werk begin in het midden van het lijfje. Dus iets anders als dat het patroon voorschrijft. Nu moest ik echt in delen mijn eerste  rondje bij de V afmaken omdat ik anders met ongelijke rondes zat. Dat is niet onoverkomelijk maar ik moest er toch even over denken.

 

Ik breide niet met de voorgeschreven wol, wegens zo goed als onvindbaar of met zeer hoge verzendkosten. In de plaats gebruikte ik Drops Air. Een even mooi en veel betaalbaarder alternatief. Je moet met deze wol niet met een dubbele draad breien.

Dit zal zo ongeveer mijn laatste echte wintertrui zijn voor deze winter. Ik ben nog bezig aan een gilet, maar die kan ook in de lente.

Ondertussen kocht ik al mooie zomerwol en zomerse stofjes! En verlang ik toch al een heel klein beetje naar blote benen weer ;-).

9 thoughts on “Valentine sweater

  1. “Het eerste stuk breide wat saai”, ja jong, ik wou dat ik dat ook kon zeggen! Ik klungel al megahard bij gewoon rechtdoor 😉 Maar je liefde voor Scandinavische breipatronen snap ik helemaal. Ik volg enkele breipatronenmerken van ginder, niet omdat ik hun patronen ooit ga (kunnen) breien, maar gewoon omdat ze er zooooooo zalig uitzien!

  2. Zo mooi
    Had ik maar het geduld om te leren breien.
    Rokje is ook mooi. Waar haalde je dat? #durftevragen

  3. Mmm, jij breit wel snel, maar ik vrees dat jouw dochter nog sneller uit de trui gegroeid zal zijn ! Hopelijk krijgen we dus nog een echte winterprik en kan ze genieten van de trui, want hij is prachtig!

    1. Ja die mouwen zijn wat kort. Het patroon is eigenlijk maar tot net onder de elleboog. Ik had al 10cm extra gedaan maar ze zijn nog een wat te kort. Verder is het wel een aanpassend model en past hij helemaal hoe ik het graag zien 😊

Comments are closed.