Bjork Sweater

Instagram is mijn grootste bron van inspiratie. En daar ontdekte ik dan ook “Knitting for Olive”. Het is een wolmerk dat ook prachtige breipatroontjes voor hun eigen wol ontwerpt. De Bjorksweater is er daar eentje van. 

De wol is in Vlaanderen bij mijn weten enkel verkrijgbaar bij Wolhuis Wolder en daar is de voorraad niet altijd heel groot. IK ging dus op zoek naar een alternatief en kwam uit bij een combinatie van Drops Lace en Drops Kid Silk (beide bij Wolplein). De structuur wordt daardoor we veel dunner en delicater dan met de originele wol, maar de stekenverhouding kwam bij mij wel uit. Voor Hanne is het ook niet erg, die heeft het snel te warm.

 

Het patroon is er jammer genoeg alleen nog maar in het Deens. Ik riep om hulp op Instagram en kreeg die heel snel. Ik breide dit soort truien wel al op de rondbreinaald, maar aan de steek kwam ik eerst niet zo goed uit. Het is een verdraaide steek. Als ge ene keer snapt hoe hij in mekaar zit is het eigenlijk een heel makkelijk patroon.  

8 thoughts on “Bjork Sweater

Comments are closed.