Een nieuwe naaikamer

Het is hier wat stilletjes op de blog geweest. Dat had een reden. Het “kot” waar ik naaide werd helemaal opgefrist en ik ben keiblij! Ik bespaar u de voor – foto’s. U moet zich een donkere kamer met donkerblauw tapijt en gele muren voorstellen. Vol met kapotte tweedehandsmeubels waar geen een bij het ander pastte. Een overblijfsel van de vorige eigenaars en een van de enige kamers waar de afgelopen 10 jaar nog geen verfborstel de muren zag. De draden samen met het tapijt, dat was rampzalig en nu de shoe doorheeft dat die naaihobby toch echt geen bevlieging is, gingen we aan de slag!

Ik schilderde alle muren en het plafond gewoon wit. Ik had wilde behangplannen maar de shoe wist met te overtuigen dat wit rust zou brengen. En hij heeft gelijk. We legden een nieuwe laminaatvloer, ook mooi licht. Zo valt James zijn haar ook niet zo op, want dat vliegt overal.


Tegen de lange muur kwamen 2 PAX kasten met daartussen een werkblad van 2,46 meter en een ladekastje. Lekker veel werkruimte! Alles komt van Ikea.


Kast 1 kreeg lades en planken. Ik hield grote schoonmaak in mijn naaiboekjes en heb nu veel te veel plaats. Dat zal wel weer gevuld worden door den tijd. In de lades zitten nog losse patronen, fournituren, versteviging en mijn UFO’s.


Kast 2 is de stoffenkast en hier ook nog verbazingwekkend veel plaats over. Ik koop minder stof, en verbruik het ook sneller. Dus ook hier nog ruimte, maar niet echt van plan om die te vullen. Hopen stof in voorraad hebben leidt er bij mij alleen maar toe dat die lang in de kast liggen en dat ik ze beu wordt. Dus dat ga ik niet meer zoveel doen. Ale, proberen he ;-).

Ik kreeg ook nog een eiland, om patronen te tekenen en stof te knippen. Op sta – hoogte, want ik had anders echt last van mijn rug en hals. Ook dit is van Ikea, ge vind dat bij het keukenmateriaal.


Hier staan mijn naaiboeken en mijn Straight – Grain patroontjes, samen met patroonpapier en nog een rol kurkleer.


Mijne shoe dacht aan alles en hing ook nog verlichting op boven het werkblad. Ideaal voor mijn ogen die het wat lastiger hebben in het donker.


Ik ben dus content! Wie mij zoekt, ge weet me wel te vinden ;-).

19 thoughts on “Een nieuwe naaikamer

 1. Echt zo mooi!
  Zelf ben in onlangs naar boven verhuisd en nog op zoek naar vooral stevige stevige tafels/werkbladen. Wat is j ervaring met deze Ikea-werkbladen? Ik heb een zware Bernina-machine, en zoek dus vooral een tafel of werkblad die niet begint te trillen als ik wat sneller naai…

 2. Zo mooi! En rustig!
  Mag ik vragen hoe lang en breed de kamer is?
  We hebben bijbouwplannen om mijn “naairommel” uit de living te hebben maar we zitten beperkt en ik heb geen idee hoe groot een mooie werkruimte zou moeten zijn.

 3. Terecht dat je content bent…wie zou dat niet zijn met zo’n naaikamer. Ik ben er ieder geval al jaloers op want na onze verhuis naar een appartement moet ik noodgedwongen naaien aan de eettafel en AL mijn stoffen zitten opgeborgen in plasteken bakken (ook van de Ikea) ❤️

 4. Prachtige en praktische werkruimte. Hoe heb je u werkblad aan de muur bevestigd. Ik zie nl maar 1 lade blok staan.

  1. Er hangt een lange lat tegen de muur waar ze op geschroefd is en 2 steuntjes aan elke grote kast.

 5. Oh zalig katrien ! Die verlichting daar ben ik jaloers op 🙂 verder ook nog op de stoelen, het eiland en de ruimte in de kasten 😂😂

 6. Wauw! Zo mooi. Helemaal mijn stijl. In mijn hoofd heb ik ook al ‘wilde’ plannen voor mijn naaikamer. Ik zal alleen nog veel geduld moeten hebben voor die er is, aangezien we eerst nog moeten bijbouwen 😀

Comments are closed.