Harper

De lente editie van La Maison Victor is voor mij een toppertje. Er staan echt leuke patroontjes deze keer. Mijn oog viel onmiddellijk op de Harper broek. Helemaal hot deze lente, al ben ik normaal niet zo een hipster, deze broek zag ik helemaal zitten.

Ik kocht de allerlaatste 1,5m van de stof uit het boekje bij Het Stoffenhuis. Het is een erg rekbare, iets dikker stof met een mooie structuur.

Aangezien ik netjes in de maattabel van LMV val bij maat 38, tekende ik die met een gerust gemoed uit en begon met de broek in mekaar te naaien. Het liep echt niet van een leien dakje. De zakken waren met niet helemaal duidelijk, en daar was ik al een uur mee bezig. De rits met gulp vond ik wel goed uitgelegd dus dat ging redelijk. En toen dacht ik wijselijk: ik pas de broek even voor ik de tailleband er aan zet. Een van mijn betere zetten, want het resultaat was om te huilen. Een zak was nog eleganter geweest vermoed ik. Veel te breed, zowat overal. Het kruis veel te laag. Echt niks goed was er aan.

 

Ik ging te rade bij mijn naaivriendinnen. En veranderde als volgt:

 • Bij de taille en de heup naaide ik op 2cm in plaats van op 1cm van de rand. Dus ik nam daar in totaal 4cm omtrek weg.
 • Ik diepte de plooien in het achterpand wat verder uit.
 • En moest dan uiteraard ook de tailleband aanpassen.
 • Het kruis verhoogde ik met 2,5cm.
 • De pijpen versmalde ik geleidelijk aan totdat ik aan de enkel uiteindelijk op 2,5cm van mijn eerste naad stikte. Ik nam dus uiteindelijk aan de enkel 10cm omtrek weg!
 • Ik verkortte 5cm en kon nog 2x omslaan.
  Nu past ze in het straatje van “goed genoeg”. Ik ben nog niet helemaal overtuigd. Ik vind dat ik er een dikke poep in heb en zou misschien (als ik ooit de moed vind) er vanachter een nep paspelzakje in maken, om het geheel wat te breken. Wat ik wel weer tof vind, is dat ze mijn taille accentueert. Het deel van mijn lijf waar ik het meest tevreden van ben :-).
  Op alle pasvorm miserie na, vind ik dat ze mooi in mekaar zit. De plooien komen mooi overeen en ze is heerlijk om te dragen door de stretch in de stof. Ik denk dat een volgende gewoon een maat of zelfs 2, kleiner zou worden.

14 thoughts on “Harper

 1. Wat een gedoe toch, al die aanpassingen! Maar het moet gezegd: je kreeg er wel een hele mooie broek voor in de plaats. En ja, ook ik koop/maak nooit broeken zonder achterzak: dikke poep of niet (jij zeker niet), zonder achterzak is er toch altijd sprake van een behoorlijk groot oppervlakte waarop niks gebeurt en dan krijg je dat gevoel/idee van die dikke poep. Om het jezelf makkelijk te maken zou je er gewoon een fake zakklepje kunnen opnaaien, zonder zak dus. Dat zou ik doen 😉

 2. Ik vind ze super en ze staat je prachtig (met poep en al !!). Het blijft alleen zo jammer dat ze de pasvormen met LMV maar niet goed krijgen. Ik geraak altijd zo geïnspireerd door hun, ze durven afwijken van het bestaande pad en gebruik hippe, hedendaagse prints, stoffen en silhouetten … nu de pasvorm nog !!

  Maar de jouwe … die kan zo de boetiekjes in !! heel mooi 🙂 🙂

 3. Geen dikke poep.
  Ik vind hem je heel leuk staan.
  Maar mijn ervaring is inmiddels dat t allemaal wel kleiner mag. Ik wilde hem in zwarte traveler stof maken.
  We gaan der nog even over nadenken.

 4. je staat echt super met dat model! de broek sprak me ook onmiddellijk aan maar ik zoek nog een winkel waar ze zo’n modelletje hebben om te passen, het zou jammer zijn als ik totaal niet met het model stond na al het werk natuurlijk

 5. Broeken zijn sowieso niet simpel qua pasvorm he, maar dit zijn wel heel veel aanpassingen! Ik vind ze je mooi staan wel, maar zelf koop ik nooit broeken zonder achterzak. Ik vind de oppervlakte dan op iemands achterste inderdaad nogal ‘aanwezig’ dus ik begrijp je helemaal. Maar dat ze comfortable zit, dat is overduidelijk!

 6. Na mijn fiasco met de sunny pants, dacht ik mijn moed nog eens bij elkaar te rapen voor dit exemplaar omdat ze mij zo aansprak.
  Ik denk dat ik dat idee dan toch maar opberg…
  Je resultaat is heel knap, de broek flatteert je heel erg!

 7. Eigenlijk heb je zelf een nieuw patroon getekend?
  Kvind ze wel elegant. En gij een dikke poep? Ne slechte spiegel en een slechte lens dan toch. Ik zie ze niet!

 8. Mijn maat is wel wat groter, maar ook kom ik die problemen tegen.
  Nu pas ik de hel broek door en daarna pas ik de band aan! Hij is wel erg leuk

 9. Wel heel mooi en de stof is perfect! Maar met al die aanpassingen heb ik geen zin om eraan te beginnen. Spijtig!

 10. Weet je nog welke foto we je moesten laten zien wanneer je uitspraken zou doen over jouw poep die al dan niet te dik zou zijn? Juist ja… de jouwe is absoluut niet dik, en de broek flatteert echt je figuur!

Comments are closed.