De Isa van Bel’Etoile

Naailand is weer een GEWELDIG patroon rijker, De Isa Jurk/Top/Sweater of wat je maar wil. Want dit patroon schittert in zijn veelzijdigheid en heeft heel veel opties!

Het patroon is van de hand van een van mijn liefste vriendinnen, Isabel. Ik kreeg de eer om heel het proces mee te maken van bij het begin en deze jurk is de allereerste versie die ze tekende. Ik was daar direct heel tevreden van en sindsdien is er heel weinig veranderd aan de pasvorm.

Het is er eentje met een rimpelrokje en zakjes in een heerlijk stofje van See You at Six. De mouwtjes vind ik heerlijk van lengte. De jurk is heel comfortabel, maar niet te oversized. Zo heb ik het graag.

 

Gisteravond maakte ik nog een tweede versie, namelijk de sweaterversie. Ik maakte deze in tricot in plaats van sweaterstof. Dat gaat dus duidelijk ook. Enkel heel dunne, soepele tricot zou ik precies niet gebruiken. Ik stak een ruffletje tussen de voorste raglan. Het stofje komt van de Stoffenkamer.

Ik maakte er een rokje bij, ook weer uit een stofje van See You at Six. Heel zacht roze en perfect passend bij het stofje en haar nieuwe lenteschoentjes waar ik dol verliefd op ben.

Ik kan u ook nog melden, dat je perfect Ninja kan zijn in een Isa. Iets dat ik van Hanne zeker moest vermelden ;-).


Het patroon van Isa kan je nu kopen bij Bel’Etoile en ik zet even alles voor je op een rijtje:µ

 • Te verkrijgen als PDF patroon om zelf te printen (A4 en A0) aan 8 euro.
 • Of als papieren patroon, in een mooie map. Met patroonbladen op ware grootte en een instructieboekje in kleur op glanzend papier aan 14,5 euro.
 • Met veel opties: Een sweater, een crop – top, een sweaterjurk, een jurk met rimpelrok. Alle versies kan je ook maken met een colorblock aan de mouwen en het voorpand die je zelf wisselt hoe je dat tof vindt.
 • In veel maten: van maat 80 – 158 kan je er een eeuwigheid mee.
 • En het leukste van alles: als je het patroon koopt, krijg je tot en met 1 april GRATIS en voor niks, het patroon van de sweater met colorblock in volwassen maten erbij (in PDF).

6 thoughts on “De Isa van Bel’Etoile

 1. supermooie versies! En zo goed dat je ook een ninja kan zijn in een Isa! Dat kan mijn dochter – aka de ninja van de gezelligheid (echt!) – alleen maar goedkeuren 🙂

 2. Lieve lieve Katrien, ik kan het niet genoeg zeggen, dankjewel voor alles!
  Voor je vriendschap, je ondersteuning en feedback én je prachtige Isa’tjes.
  Dikke knuffel xx

 3. Ooh wederom zulks een mooie versie! IK heb gister mij al zitten vergapen aan al dat schoons, dat ik direct de patronen aangeschaft hebt. Ik hoop maar dat ze mij net zo goed zullen lukken als de uwe. Zat ik dit net door te lezen, komt 1 van mijn meiden net kijken en roept: ooooh wat mooi!
  Wel, steek die ook maar in uw zak 😉

Comments are closed.