Inspired by Fred & Ginger: plooitjes in de Dulcie Dress

Als de nieuwe collecties uitkomen, doe ik niets liever als naar jurkjes-inspiratie zoeken voor mijn eigen naaisels. Ik kwam uit bij de Pixie Dress van Fred &Ginger en was helemaal verliefd op de mouwtjes. Mijn hoofd had snel uitgevogeld hoe het in mekaar zat en ook naar een basispatroon was het niet ver zoeken. Ik gebruikte het gratis patroon van Sewpony, de Dulcie Dress.

Ik paste uiteraard enkele dingen aan dit patroon aan. Om te beginnen gebruikte ik de versie met de langste mouwoptie (waar je normaal een omslag mee maakt). Verder verkorte ik 5cm. Hoe ik de mouwtjes deed vind je in DEZE tutorial.


Voor de rok nam ik 1x een stofbreedte van 150cm. Ik knipte in 2 om een voor en achterpand te krijgen. Ik rimpelde enkel in het middenste deel van het voorpand.


Het lintje is 3cm breed en 50cm lang. Het had langer gemogen, ik zou een volgende keer zeker 15cm per lint bijtellen.

Ik koos voor een soepele maar toch iets zwaardere stof die ik ooit bij Mon Depot kocht. Geen 100% katoen dus, maar ook geen idee wat het wel is. In puur katoen lijkt me het niet ideaal voor de plooitjes. Ik zou gaan voor viscose, crepe of double gauze of elke soepelvallende stof.

 

Voor de achterkant deed ik geen rits, maar een splitje, dat gesloten wordt door een haakje. Als voering gebruikte ik gewoon het basispatroon van de Dulcie Dress.

De eerste lentejurk is klaar, en net nu is het zoooo koud!

De TUTORIAL voor MOUWTJES vindt je HIER!

18 thoughts on “Inspired by Fred & Ginger: plooitjes in de Dulcie Dress

  1. Ongelooflijk knap hoe jij dan zomaar uitdoktert hoe dat moet en dat dan ook nog eens glashelder kan uitleggen. (een niet zo anonieme bewonderaar)

  2. Prachtig, die plooitjes. Fan van dat stofje. Zo mooi dat die valt. Ik kocht ze zelf in drie kleuren indertijd. Dat is zo’n stof die nooit slecht wordt. Ik gok dus dat het de crêpe is van red juliet. Ik gebruikte de roze voor een zomerbloesje voor helena. Ik heb net de bordeaux stof verwerkt tot broek voor mezelf.

  3. Supermooie jurk. Volgens mij zelfs een ideaal communiejurkje! Ik ging al eens piepen bij je tutorial. Een pareltje, die uitleg! Een pluim!
    Geen idee of ik het ooit nog zal kunnen gebruiken, iets met alleen maar meer tieners in huis … Misschien kan ik de jongste toch overtuigen …

Comments are closed.