De kerstjurk: Plisseret Kjole

Yes yes, woehoe, het ding is af! U kon de strijd al volgen op IG, mijn meest ambitieuze breiwerk ooit!
Het begon 3 maanden geleden, toen ik op instagram bij de ontwerpster haarzelve de mooiste gebreide jurk EVER zag! Een soort plissébreiwerk, echt ik was helemaal verkocht. Ik ging naar de website en vond daar enkel een Deense versie. Ik kocht die dan maar in de hoop dat Google Translate me verder zou helpen.

En Google hielp me zeker voor het rokdeel verder. Dat is in feite ook niet meer als een aantal steken rechts en een aantal steken averechts breien. Ik begon met 420 steken met naald 3 en die eerste 8cm duurden dan ook een eeuwigheid.

Na het rokdeel had ik wel wat hulp nodig, en de lieve Camilla hielp me verder via IG. Topmadam! De jurk is volledig gebreid op de rondbreinaald, van onder naar boven. Enkel de mouwen brei je eerst apart om ze daarna mee te breien met het lijfje. Ik ben fan van rondbreien. Geen naden en niks meer in mekaar zetten achteraf.

Achteraan is er een splitje zodat het hoofdje goed past.


Hanne moet vanaf nu in deze jurk wonen, voor altijd… . Want veel ruimte is er niet over. Daarna gaat ze op de paspop zodat ik er eeuwig naar kan staren. 
Een fijne Kerst en alvast gelukkig nieuwjaar alvast!

11 thoughts on “De kerstjurk: Plisseret Kjole

  1. Ik heb je titanenwerk in real live een beetje kunnen volgen. Ik had toen al zò veel respect voor je dat je dit project aandurfde. Nu ik dit resultaat zie, gewoon geweldig!

  2. Zo zo zo mooi. Ik had het inderdaad al gevolgd op IG maar ze is nog prachtiger dan verwacht. Moet je echt een gevorderd breister zijn om dit te maken? Ik heb wel een lieve tante die gevorderd is dus die zal me kunnen helpen.

  3. Niet op de paspop, als het te klein is, koop ik hem over! Zooo mooi! Ik heb je werk gevolgd op IG, ben zelf nog niet zo lang aan het breien, maar het is verslavend. Ik wou na al mijn gebrei van de laatste tijd nog eens naaien en nu ik dit zie, zit ik alweer bijna wol te bestellen 😀

Comments are closed.