De deftige jurk

Ik maakte de Minnie Jurk uit de laatste La Maison Victor. Ik vond het direct een prachtige jurk, maar twijfelde toch een beetje. Wordt Hanne niet wat te oud voor dit soort jurkjes? Vooral het kraagje vind ik heel schattig bij heel kleine kindjes, maar voor een 6 jarige?

Ik liet mijn twijfels voor wat ze waren een viste een lap stof uit de kast die er al een 3 tal jaar in lag. Ik kocht die ooit bij Lies, toen Liesellove nog een stoffenwinkel was en geen mamablog. Het is een soort crêpe denk ik. In ieder geval wat dikker, maar toch heel soepel. Ideaal voor dit soort jurkjes!

 

Ik ben helemaal fan! Het kraagje stoort me helemaal niet en de mouwtjes vind ik prachtig!

Ik volgde de maattabel wat betreft breedte (116), maar verlengde zowel het lijfje als de rok naar een maat groter (122/128). Hanne is het meest gemiddelde kind dat er bestaat van lichaamsbouw, dus je kan wel stellen dat de jurk wat kort valt.

Is ze niet classy zo, mijn kleine meid?

9 thoughts on “De deftige jurk

  1. Mah prachtig!! Dat kraagje mag zeker!! Ik denk dat het vooral van je kind afhangt, als ze het zelf leuk vindt, dan kan het!! 🙂

  2. oooh echt een prachtige jurk! Ik vind het in deze jurk helemaal niet storen dat kraagje, het lijkt zelfs een grote mensen jurk in die stof, heel classy!

  3. Het is een pracht van een jurk geworden! Ik vind trouwens dat kraagjes nog heel lang kunnen. Hangt wat van het karakter van het kind af. Emma draagt ze hier nog steeds.
    x

Comments are closed.