Stik Belgique

U kon er de afgelopen weken niet naast kijken! Marjolein van Flaflinko viert haar 5 de naaiverjaardag en organiseerde een heel toffe blogtour: Stik Belgique. Het doel was een maand naaien met Belgische patronen.

Dit was voor mij niet echt moeilijk, we zijn echt heel erg verwend in België. Ik denk dat onze patroonmaaksters bij de beste ter wereld horen. Denk maar aan de geweldige Zonen09, StraightGrain, Mind the Whale, Compagnie M.,…. (en nog een massa anderen) voor de zeer uitgebreide PDF patronen. Of de geweldige naaiboeken zoals Stof voor Durf het Zelvers, MOMM, 200 jurken, mijn Tas, mijn Designer Tas, Urban style,… (ook hier weer een massa anderen). En dan heb ik het nog niet over de gratis patroontjes die overal te krijgen zijn. Enkel Belgisch naaien is poepsimpel dus.


Wie me een beetje kent, weet dat ik een enorme fan, ja zelfs groupie, ben van Straight Grain. Ik vind haar patronen prachtig, mooi vorm gegeven en duidelijk. Steeds met wat humor. Haar laatste telg stal helemaal mijn hart. Het is de 4de Feliz die ik maakte, de eerste met plooitjes.
Ik maakte die in een glanzend katoenen stofje dat ik ooit bij Cousette kocht en waar ik nog geen bestemming voor kon vinden. De stof is prachtig als er licht op valt. Ze valt wel vrij stijf, daarom dat ik de plooitjes optie koos. De stof kreukt jammer genoeg gelijk gek en bepaalde plooien krijg ik er niet uit gestreken. Het valt bij het dragen gelukkig minder op als bij de foto’s.


 

Er worden ook leuke prijsjes uitgedeeld. Deze week kan je het patroon van Nena, een patroon van mezelf en een patroon van Compagnie M. winnen. Dat kan je doen door onderstaande raffelcopter in te vullen.

a Rafflecopter giveaway

Ik ben trouwens in goed gezelschap deze week, kijken jullie mee?

KhadetjesLily & WoodyStoffenspulletjesNononsonsmomsSo Popo SewMarieke Falderieke

11 thoughts on “Stik Belgique

  1. Zalig, ik wil ook al even een Feliz met plooien maken, mazr gemakzucht en te fragiele onstrijkbare stoffen spelen spelbreker. Maar nu heb ik ook een stof met glitterdosis klaarliggen voor die Feliz van’n dromen 👌😉

Comments are closed.