Ons Yvette

Na het uitkomen van de laatste La Maison Victor, viel mijn oog onmiddellijk op Yvette. Een meisjes en mama trui met een interessante steek en franjes.

Ik begon er aan voor ons jaarlijkse naaiweekend met “De vriedinnen van Hugo” en werkte daar vlotjes mijn voorpand af. De mouwen deed ik verder thuis. Het is een fijn breiproject wat redelijk vlot gaat, want er wordt gewerkt met naalden 5 en 6.


Ik maakte de 6 jaar voor mijn bijna 6 jarige en die past perfect. Ik gebruikte hetzelde garen als ze in het magazine doen, namelijk Soffio van Veritas. Hanne zegt wel dat die een beetje prikt, dus we gaan er een dun bloesje onder moeten doen.

In La Maison Victot wordt de hals afgewerkt met een gehaakte steek. Ik kan niet haken en omdat de halslijn mooi is, liet ik ze gewoon zo.

Ik veranderde het patroon lichtjes door een ruffle te breien in plaats van franjes. Die spraken me minder aan en een ruffle is dus niet zo moeilijk. Je neemt gewoon 2 steken op per gebreide steek in de trui. Als je nog meer franje wil, kan je in de 2 de rij ook nog meerderen maar dat deed ik hier niet.


Het volgend project staan al op de breinaalden, eentje van lange duur gaat dit worden. Maar ik heb nog heel wat te tonen van ons naaiweekend, dus tot binnekort!

5 thoughts on “Ons Yvette

Comments are closed.