Sublime Bag

Ik dacht: ik heb nog eens een uitdaging nodig op naaigebied. Soms krijgt ge dat zo in uw hoofd he. Mijn grootste uitdagingen waren tot nu toe altijd tassen, over het algemeen boekentassen. Na het zien van Mieke haar geweldige rugzak, ging ik naar de shop van Sew Sweetness. Daar vond ik het zalig mooie patroon van deze Sublime Bag. Ik twijfelde niet, bestelde het patroon en surfte in ene weg naar K-Bas voor mijn materiaal.

Ik had al langer nood aan een neutrale, iets ruimere tas. Zo eentje waar ik mijn boterhammetjes in kwijt kan om te gaan werken of wat rommel als ik met de dames op stap ga. Maar evengoed elegant en alles. Daarom koos is voor zwart kurkleer met wat zilver en de zwarte tassenstof. Niks te flashy, maar heel bruikbaar bij de meeste van mijn winter outfits.

Het patroon en zijn benodigheden zijn mooi omschreven. Ik bestelde netjes (met hulp van Mieke) alle voorgeschreven benodigdheden. Na het maken van de tas, blijken die ZEER ruim opgelijst te zijn. Ik vermoed dat ik er eigenlijk nog eens de tas uit kan maken. En aangezien die hopen versteviging (waarover dadelijk meer) nogal prijzig zijn, is dat jammer.

 

Die versteviging dus: aan de buitentas zit overal StyleVil. Plezant om mee te werken en nog redelijk handelbaar. Aan de stoffen delen van de voorkant zit nog eens Decovil Light. De volledige voering is ook beplakt met Decovil Light. De bodem is HEEL stevig, met 1 laagt StyleVil, 2 lage gewone Decovil en 1 laag Decovil Light.

Ik verstevigde alles gewoon hoe het omschreven stond in de handleiding en de tas staat heel mooi stevig. Dit is de eerste keer dat ik gewoon de adviezen omtrent versteviging volgde en dat het ook echt mooi staat zoals een tas in de winkel. Bestel alleen gewoon de helft van wat er omschreven staat ;-).


Er zijn ook niet veel exotische fournituren nodig voor de tas. Enkel die dubbele rits vind je niet overal, maar dus wel bij K-Bas.

 

De voering is een katoentje dat ik  wel vrolijk vond voor de zwarte tas. Ook hier volgde ik gewoon de omschrijving en dat resulteert in een rits zakje en een harmonica zakje.


Ook de ritsen aan de voorkant zijn functioneel en vormen een klein voorzakje.

 

Uiteraard verliep niet alles van een leien dakje. Ik ben geen tassenmaakster en dat was vrij duidelijk bij bepaalde delen van het naaien. Een rits sandwichen tussen enerzijds kurkleer + StyleVil en anderzijds katoen + Decovil was voor mij geen simpele klus. Het patroon omschrijft ook van dat door te stikken maar mijn machien had al genoed “hoofdmotor overbelast” aangegeven dus liet ik dat maar. De tas maken met een lichte naaimachine lijkt me dan ook zo goed als onmogelijk.

Grootste hekelpunt voor mij was die bodem mooi gestikt krijgen. Ik zweet er nog van! Een doorgewinterde tassenmaakster heeft daar misschien niet zoveel problemen mee, maar ik dus wel. Ik heb hier en daar dus kleine plooitjes, die gelukkig niemand opvallen. Maar ik kan me daar dus dood aan ergeren.  Het zal we beteren met de tijd.

Maar al bij al, ben ik echt heel gelukkig met deze tas en vind ik het patroon een echte aanrader. Ook over die tassenstof van K-Bas ben ik zeer enthousiast! Mieke vond een mega gat in de markt en het is zo een gemak om alles in 1 shop te vinden!

19 thoughts on “Sublime Bag

 1. Wat een prachtige tas. Heb het patroon ook besteld bij sublime bag. Erg makkelijk als ik bij K-bas mijn benodigdheden kan bestellen. Je geeft aan dat je veel over had? Zou je kunnen mailen wat je gebruikt hebt voor een tas? Leuke blog👍🏻

 2. Prachtige tas. Geen mens die denkt dat je die zelf maakte. Die kan zo de winkel in.
  De opmerkingen over de machine doen mij wel denken dat het niks voor mij zal zijn.
  Mijn machine klinkt al niet zo blij als ik door stoffen met één laag decovil stik. Traag gaat dat, maar dikker moet het toch niet zijn 😉

 3. Ik geloof dat in Amerika de verstevigingen smaller zijn (ander merk, andere breedtes). Vandaar waarschijnlijk dat je zoveel vlieseline over had… 😉
  Enne, super mooi resultaat!

 4. Waauw deze is echt prachtig. Ik heb nog kurkleer liggen voor een tas. Misschien is deze wel de ultieme uitdaging voor mij.

 5. wauw die is echt prachtig! geen tassenmaakster daar geloof ik niets van, dit is een prachtige tas (mooie stofkeuze ook!). ik blijf voorlopig ver weg van decovil toestanden wegens slechte herinneringen, style vil daarentegen is wel helemaal mijn ding

Comments are closed.