Blogtour: Feliz

De geweldige Straight Grain heeft alweer een even geweldig patroon uit: Feliz! Een jurk met een hoge taille, gerimpelde of geplooide rok en tal van zalig mooie mouwopties.

 

De eerste die ik maakte is een topjes versie met volantmouwtjes. Zalig mooi vind ik Hanne ermee. Ze heeft haar top al veel gedragen de afgelopen weken! Voor deze mouwtjes is een echt soepel stofje zeker aangeraden. Ik gebruikte een lang gekoesterd lapje viscose van Atelier Brunette. Geen spijt dat ik het hier voor gebruikte!


Ik gebruikte een zichtbare rits, omdat ik geen passende onzichtbare had. Dit is een hele fijne metalen rits die ik wel mooi vond passen.

De tweede (eigenlijk is het mijn 3de versie, maar nummer 2 ligt in was) is een herfst versie. Ik gebruikte hier de klokmouw, een korte mouw met een ruffle aan. Heerlijk prachtig vind ik die! Zelfs papa vind deze jurk mooi, in tegenstelling tot wat ik had verwacht.

De klokmouw valt echt heel mooi en geeft de jurk een heel andere look.

 

De jurk is gemaakt van een double gauze van Kokka. Heerlijk zachte stof, die ideaal valt voor dit patroon.

De jurk zit erg comfortabel, lekker losjes rond het buikje en is toch heel stijlvol!

Deze keer gebruikte ik wel een blinde rits :-). Er is ook de optie voorzien om met knoopjes te werken. Supermooi vind ik dat, maar ik haat knoopsgaten maken en knopen aannaaien, dus dat laten we voor een andere keer.


Feliz is te verkrijgen als PDF en ook heel snel als papieren patroon, zowel in het Engels als in het Nederlands.
Zoals je gewoon bent van StraightGrain omvat het zeer duidelijke instructies, het patroon in maat 3maanden tem 12j  en een massa opties. Zo goed als al deze opties (mouwen in dit geval) zijn ook te gebruiken bij Tinny, Ishi, Laure, Januu en Nova en visa versa (kraagjes!).

 

Lily & Woody | Kaatjenaaisels | Yerasi | Flaflinko | Blanche | Liesellove | Bel’etoile | Petrol & Mint

Made By Sara | A Naais ID | sewpony | 128 | Sweeter Than Cupcakes | Noortjeprullemie

Thread Riding Hood | Clara stickar | Christinaa | Love You Sew | My Petite Sophie | With Love By Eva

***

9 thoughts on “Blogtour: Feliz

  1. Wat een prachtige Feliz’es! Ik ben grote fan van beide, en zo gelukkig dat iemand zich eens aan de klokmouw waagt (ook daarmee ben je de eerste, ha!). Een dikke dikke kus voor je supermooie werk <3

  2. Prachtig, in eerste instantie was ik geen fan van die bell sleeves, maar nu ik het zo zie valt dat echt wel goed mee! Knap gedaan! Feliz is een geweldig patroontje hé!

Comments are closed.