Blogtour: Cosmo Dress

— Scroll down for English —Sewpony heeft weer een heerlijk nieuw patroon uit: De Cosmo Dress! Een A – lijn patroon met een heel mooie belijning.

Ik maakte op basis van de maattabel een 5y voor Hanne en verlengde met 2cm. De pasvorm is erg mooi!

Ik koos voor de optie met 3-kwart mouw. Er zit bij het patroon ook een korte mouw met een plooitje en vlindermouwtjes. Keuze genoeg!
In plaats van paspel gebruikte ik dubbel gevouwen biais. Zo krijg je een iets breder accent. Voor het zakje gebruikte ik niets, maar dat knipte ik wel loodrecht op de stofvouw, zodat het toch opvalt in de jurk.

Er zijn ook 3 verschillende en heel speciale kraagjes, maar ik vond die bij deze look niet passen dus liet ik het achterwege.

De zichtbare rits vind ik echt tof! De handleiding om ze in te zetten is heel duidelijk! En als je er dan nog niet aan uit geraakt, is er een video die het helemaal duidelijk maakt!
Ik koos voor een iets dikkere, heel lichtjes elastische jaquard stof. Ik kocht die enkele jaren geleden bij Mon Depot voor Julie, maar die moest er niets van weten. Ik vond ze echt te mooi om weg te doen, dus ze bleef in de kast camperen. Naar de herfst toe leek ze me ideaal voor deze jurk!

Er is voor mijn 1 minpuntje aan het patroon, namelijk de afwerking binnenin. Er wordt gewerkt met belegjes voor de hals en de armsgaten. Ik ben daar niet zo grote fan van, maar dat is ieder voor zich natuurlijk. Een volgende jurk zou ik voeren.


Sewpony has a great new pattern, the Cosmo Dress! The Cosmo dress is a semi-fitted A-line silhouette with a pieced front and side pockets. The front dress seams and pockets can be piped or left plain. Three different collar options can be added at the neckline.  The dress closes with an exposed zipper at the back, which gives the dress a modern edge.
I used the 3 – quarter sleeve and left out the collar. I used biais taped instead of piping for a little different look. I didn’t used piping for the pocket but I cutted it perpendicular to the grain. 
My fabric is a thicker jaquard with a little strech, wich is ideal for coming fall in Belgium! I love the exposed zipper, wich is very good explained in the pattern and there is a video!

Even de praktische kant van de zaken:

– Het patroon is te koop in de shop van Sewpony en kost 8 dollar. Je kan ook kiezen voor een nederlandstalige versie! Tot het einde van de blogtour kan je het aankopen met 15% korting als je de code COSMOTOUR gebruikt.

– Suz organiseert een wedstrijd via Instagram. Tag jouw Cosmodress  met #COSMODRESSPATTERN, #SEWPONY EN @SEWPONY. Je kan een pakketje winnen met voldoende stof, rits en paspel om een Cosmodress te maken. Hou zeker de IG account van Sewpony in de gaten!

De komende weken kan je nog veel meer inspiratie vinden bij deze geweldige dames, maar ga vandaag zeker ook eens bij Isabel kijken voor een heerlijke kleurijke ComsoDress!

– The Cosmo pattern is on sale throughout the tour (from Tuesday 15 – Saturday 2 SeP 11am AEST time). 15% off price (8 dollar) with code: COSMOTOUR in the Sewpony shop.

– Tag you cosmodress on IG with #COSMODRESSPATTERN, #SEWPONY and@SEWPONY, and you make a chance to win designer fabric, a zipper and piping to make a Cosmo Dress, so certainly checkout Sewpony on IG.

 

12 thoughts on “Blogtour: Cosmo Dress

  1. Wauw, Katrien, echt fan van jouw versie! Heerlijk stofje ziet dat eruit. Hanne staat er echt heel goed mee. En jij hebt die bochtjes op het voorpand zo mooi gekregen, respect. 😊

  2. Super mooi! Echt zo uit de wintercollectie van één of andere kinderwinkel geplukt! En die belegjes … ik volg je volledig. Heb er ook op gevloekt (en nog steeds eigenlijk)

  3. M’n dochtertje zei meteen “oooh, dat meisje heeft een mooie jurk”. Ik ga helemaal akkoord. Geen typische kinderstof en dat maakt het helemaal speciaal!

  4. Ik was helemaal geen fan van Cosmo en liet de tour dus aan mij voorbijgaan, maar nu moet ik mijn mening herzien! In een stevige stof en met wat minder paspel vind ik het een prachtig jurkje. Eye opener, deze blogpost!

Comments are closed.