Zomerse breisels

Ik was de breimicrobe eventjes kwijt. Breien hoort voor mij bij koude winteravonden, met een dekentje voor de televisie. Maar Julija’s shop brengt elk seizoen “Boven de wolken” uit en nu staan daar uiteraard ook zomerse breiwerkjes in. Dit leuke topje, genaamd “Zonnestraal” deed me de breinaalden weer bij mekaar zoeken.

Niet toevallig uiteraard, met die volant van voor :-). Dat vinden we hier altijd leuk. Ik breide met Sandness Garn Line, een mix tussen katoen en linnen. Het garen voelt erg fijn en koel om te dragen.

Een bijpassend rokje werd gemaakt uit de vissen van See You at Six. Ik nam gewoon een stofbreedte en knipte daar 2 lappen van. Tussen de zijnaden naaide ik 2 linten om een strik mee te maken. Dan maakte ik aan de bovenkant een tunnel van 2,5cm door gewoon om te vouwen en reeg er elastiek door. De onderkant omzomen en klaar!

 

De gemeente Kinrooi opende zopas dit wonderlijke plekje. Het ligt aan de Maas. Ze maakten er een mooi fietspad tussen 2 deelgemeenten en een brugje naar het water. De ideale plek om foto’s te maken en op 5 minuutjes fietsen van mijn thuis. Ik ging trouwens naar een workshop bij Stijn Willems en voor het eerst in mijn blogcarrière ziet u hier manueel getrokken foto’s in plaats van 1 van de automatische standen. Het zal u waarschijnlijk worst wezen ook, maar ik vind het heerlijk om er mee te experimenteren en hoop dat jullie toch een beetje verschil zien :-).

 

Ik zag nog maar weinig zomerse breisels, is er nog iemand aan bezig? Ik zoek nog wat inspiratie namelijk!

4 thoughts on “Zomerse breisels

  1. Oh heerlijke foto’s en prachtig gedaan. Dat is een plekje dat gewoon vraagt voor een leuke fotoshoot 🙂

Comments are closed.