Valerie Jurk

Julie was al lang aan het azen op dit soort jurk. Het is dan ook ideaal tienergerief. Dus toen Valérie en Erika een oproep voor te testen op facebook gooiden, gaf ik me op. Ik was bij de 16 gelukkigen die gekozen werden! Bedankt dames!

De Valerie top/jurk is niet echt een patroon, maar wel een tutorial die je heel duidelijk leert, hoe je zelf het patroon tekent naar jouw maten. Laat je hier door niet afschrikken want het is echt een heel simpel project! Het in mekaar naaien is een eitje, maar wordt wederom duidelijk uitgelegd door de dames.

Je kan de jurk (of top) maken in geweven stof of in tricot. Ik denk wel dat soepele stoffen aan te raden zijn, zeker voor de niet – rekbare variant. Julie koos voor een heel soepele jeans, met ananasjes. Ze komt van Veritas. Ik voegde splitjes aan de zijnaad toe, om de jurk ook fiets – proof te maken. Bij een versie in tricot is dat zeker niet nodig.

 

Je kan dit modelletje op veel manieren dragen. Julie heeft ze het liefste off – shoulder. Maar je kan het ook met 1 schouder bloot of 2 schouders bedekt doen.


Wil jij ook deze jurk maken? Dan vind je de tutorial HIER.

Wil je nog inspiratie? Hou dan komende tijd de blogs van deze madammen in de gaten:

Silke van Spoetniksels
Tinne van NaaiSGerief
Inge van Madame Stof
Marjolein van Flaflinko

3 thoughts on “Valerie Jurk

Comments are closed.