Selfish sewing: Top Louise

Er wordt nog al eens gedacht dat ik niet voor mezelf naai. Eigenlijk is dat niet waar, ik naai vrij regelmatig voor mezelf, maar het raakt gewoon niet op de blog. Ten eerste moet er iemand zijn die foto’s van u maakt. Ten tweede wilt ge dan ook dat uw haar wat fatsoenlijk ligt en dat ge wat mascara en blush op uw gezicht hebt. Allemaal dingen die hier over het algemeen niet altijd heel goed in orden zijn (zeker die mascara is niet dagelijks aanwezig). En dan ziet ge die foto’s en denkt ge: Neen, zo ga ik echt niet op mijn blog staan!. Maar misschien is het eens tijd om me daar over te zetten en toch af en toe te laten zien wat ik voor mezelf maak. Want ik draag die zaken wel veel. Dus bij deze: mijn Louise top met zichtbare BH bandjes, een beetje blush en een beetje mascara 😉 .

Ik ben eigenlijk wel fan van Franse patronen. Hun stijl ligt me over het algemeen wel, de matentabel wat minder (gemiddeld moet ik 2 maten groter uittekenen dan ik bij bijvoorbeeld La Maison Victor moet tekenen), maar dat negeren we weer maar even. Dit is een topje van Republique du Chiffon. Heel eenvoudig en vlot te naaien en heerlijk om te dragen.


Ik had wat schrik voor de pasvorm, wegens geen nepen in het patroon. Maar het zit fijn. Ik zou het nu zeker niet in een gewoon katoentje maken, het moet echt een soepel stofje zijn. Ik kortte enkel de bandjes wat in na een pasbeurt en het had misschien nog wat gemogen. Dit is een stofje van Miss Chips dat ik ooit kocht bij Mon Depot.

Ik zou willen stoefen dat ik de rok zelf maakte, maar dat is niet zo. Het is mijn favoriete rok ever, van CKS (mijn favoriete merk ever trouwens ook). Heerlijk zwierig en licht. Ik zou hem elke dag willen dragen!

16 thoughts on “Selfish sewing: Top Louise

  1. Laat maar komen, die foto’s van jou Selfisch Sewing! NIet dat ik niet blij ben met alle mooie naaisels voor je dochters, maar ik zit in het stadium dat mijn dochters niet meer willen dat ik iets maak en ik heb een stamp onder mijn poep nodig om iets voor mezelf te maken.

  2. Heel mooi. Je mag zeker meer over je eigen naaisels bloggen dan kom ik nog meer pareltjes van patronen tegen. Alhoewel ik niet weet of mijn zo mooi worden als die van u 😉

  3. Heel mooi zeg! Je ziet er goed yit meid! Ook hier geen dagelijkse kodt al die make-up ;-). Ik ga meteen eens kijken naar dat patroontje! Bij meisjespatronen vallen ze ook eo klein, ik moet voor Sterre de 10 jaar maken bij Republique du chiffon, zot he! Knuffel x

  4. Ik deel je frustratie over de wel erg kleine maatjes – haha, voor rokken pas ik zelfs niet eens in hun matentabel, maar soit ;). Ik maakte het topje onlongs ook, en vind het evengoed zalig zitten ♥
    —geen idee of je die al ontdekte, maar er is een uitgebreide tutorial over hoe je de bandjes kunt verplaatsen zodat ze op de juiste plek zitten—

  5. Heel mooi. De mascara die probeer ik ook toe te voegen, de blush die heb ik zelfs niet 😉
    Ik snap de matentabel frustratie maar gelukkig moeten we die maat niet in ons kledingstuk dragen en zien en zien we die dus nooit meer

Comments are closed.