Ik mag weer!

Voor wie het vergeten is, ik heb 2 kindekes. Het kleinste varkentje ziet u hier zo goed als altijd passeren. Dat is omdat ik voor de tiener lange tijd niks mocht naaien en er al zeker niet over mocht bloggen. Maar de nieuwe collectie van See You at Six bracht daar verandering in! We vielen beide als een blok voor de prachtige collectie en bestelden ze dan ook bijna helemaal. Julie wilde al langer een tule rok en dit was, in combinatie met bijpassende elastiek, precies wat we zochten!

Het maken van zo een rok is heel gemakkelijk, Deborah legde dit al dikwijls uit op facebook en ik kopieerde haar duidelijke uitleg even. Wij gebruikten hier 1 laagje tule minder. Als voering gebruikte is dezelfde kleur Venezia voering, maar je kan ook een dun katoentje of viscose gebruiken.

*Neem je gewenst hoogte + 1cm voor bovenaan.
*Plooi je 3meter stofbreedte tot 1,5meter…..doe dit vier keer.
*Leg de dubbele lagen per twee op elkaar en stik vast aan de zijnaden.
*Schuif dan beide ‘ ongerimpelde rokken in elkaar en naai twee rimpeldraden per zijde. Je hoeft niet te spelden, probeer gewoon je lagen mooi op elkaar te leggen tijdens het naaien van je rimpeldraden.
*Knip je elastiek op maat en sluit.
*Verdeel elastiek en rokpanden in 4 gelijke delen en speld ze vervolgens op die punten aan elkaar met de goede kanten op elkaar ( onderkant elastiek aan bovenkant rok uiteraard!) trek dan je rimpeldraden aan totdat rok en elastiek even breed zijn.
*Verdeel je rimpels gelijkmatig, speld en stik met een rechte elastische steek vast ( bij Pfaff is dat steek nr 2).
*Maak een voering ( in katoen of andere dunne stof) en stik die aan de andere kant van de elastiek
*Overlock de naad en strijk op een milde temperatuur je naden mooi naar beneden

Zoals zowat bij alle dertienjarigen zijn de topjes hier het liefst kort. Ik maakte de Michelle top uit La Maison Victor 2/2017. Julie past mooi in de maat 30 en ik moest daar niets aan veranderen. De stof is van Atelier Brunette en is heerlijk fris voor deze warme dagen.

In tegenstelling tot haar zus, waarbij ik 100 foto’s moet trekken om er 3 fatsoenlijke te hebben, is dat bij Julie niet zo. Ze plakt goed op beeld vind ik en doet niet de hele tijd onozele danskes.ย 

 

Ik hoop dat ik binnekort nog eens iets voor haar kan maken, want hier geniet ik dubbel en dik van!

26 thoughts on “Ik mag weer!

 1. Wat een mooie creatie, een super leuke tiener outfit, niet altijd simpel ๐Ÿ˜‰

 2. ik was inderdaad vergeten dat je twee kindekes had ๐Ÿ˜‰ maar wel twee heel schoon kindekes, dus ook deze tiener en al zeker in haar mooie tulerok!

 3. Ik ben mee blij voor jou dat je nog es mocht. Ik zie dat je ervan genoten hebt en ik zie haar ook genieten in haar nieuwe outfit. En ik denk dat er veel dames met zo’n rok gaan rondlopen binnenkort, hehe ๐Ÿ™‚

 4. hihi, wij maken hetzelffde want ik mag ook weer naaien, juust hetzelfde! Dus dank voor de beschrijving! We vliegen erin voor de 13-jarige weer van gedachten verandert!
  Thanks xxx

 5. zo leuk, ik zag regelmatig mooie kleding van jouw passeren maar voor de jongere dochter; Die kwamen heir helaas niet van pas bij onze 13 jarige meid. Maar deze daarentegen vind ze super; Ik heb het geluk dat ik voor haar mag blijven naaien en dat ze er samen met mij over blogt (besef goed hoeveel geluk ik heb en profiteer er van zo lang het kan en mag.).

 6. Wauw prachtige dochter in super outfit ๐Ÿ˜€ ik heb een petekind van die leeftijd en ook geen maaksels voor hem op de blog. Het puberleven ๐Ÿ˜€
  Ze staat er super mee! Heb nu zin om zelf naar de winkel te vertrekken, heb nog een outfit nodig voor een trouw zaterdag ๐Ÿ˜€
  Nog even wachten want ze zijn nog niet open! Merci voor de inspiratie!

  1. Niet het gemakkelijkste publiek, maar als het goed is wel heel dankbaar!

 7. Heel erg mooi! Ze heeft smaak, jouw tiener. Als de volgende collecties van See You at Six in dezelfde lijn liggen, ga je vast weer wat vaker voor haar mogen naaien ๐Ÿ˜‰

Comments are closed.