Badpakkenpret

Een badpak, dat is iets dat ik nog nooit maakte. Er waren deze week 2 dingen die me over de streep haalden namelijk SeeYouAtSix die een gratis patroontje lanceerden en Het Stoffenhuis dat een geweldige kwaliteit badpakkenstof verkoopt.


De stof komt van Hilco en is niet goedkoop. Ik kon ze toevallig zaterdag op de kop tikken met braderijkorting. Maar ze is zijn geld wel waard. Ze schijnt niet door dus voering is niet direct nodig en ze is bovenal UV – en chloorbestendig waar door de stof mooi blijft bij veelvuldig zwemmen. Ik vond ze persoonlijk ook heel gemakkelijk te verwerken. Ik had daar toch wat schrik voor, maar het ging gemakkelijker als met sommige gewone tricot.

Ik maakte maatje 110/116 voor Hanne die als winkelmaat 116 draagt en het past perfect! Ik vind haar er echt geweldig mooi mee!


Ik zou mezelf niet zijn als ik een klein ruffletje toevoegde aan de voorkant van het badpak. Dat is gewoon een rechthoek die ik rimpelde en in het midden vast stikte. De randen werkte ik niet af, want dat is helemaal niet nodig bij deze stof. Ik naaide alles in mekaar met een kleine zigzag, enkel de zijnaden en de kruisnaad deed ik met de overlock.


We laten het nu een paar dagen regenen (zoals ge ziet heeft mijne gazon dat nodig) en dan hoop ik dat de zomer er weer in volle glorie invliegt!

7 thoughts on “Badpakkenpret

  1. Kaat, ik ben ook aan een kleedje begonnen, maar het is niet gemakkelijk, hoor! Een echte naaister zoals jij zal ik waarschijnlijk nooit worden. Gelukkig kan ik aan mijn collega vrijwilligster uitleg vragen.

  2. Heel geslaagd, als je het mij vraagt! Ik maakte er ook eentje, in dezelfde stof als een jurkje voor de zus en met dat laatste ben ik wat op de sukkel …
    Akkoord met de deal, even veel regen (zoveel mogelijk ’s nachts als het een beetje kan ) 😉

  3. Zo mooi … en hoe vlot jij alles onder je naaimachine uit tovert ♥♥♥ Laat de zomer maar komen, Hanne is er klaar voor 👙👙👙

Comments are closed.