Als Hanne de stof kiest…

Dan komen stofjes die al heel lang in de kast liggen, er eindelijk uit. Over deze was ik erg enthousiast toen ik ze een paar jaar geleden kocht. Maar ondertussen ben ik ze denk ik beu gezien en is het misschien niet helemaal mijn stijl meer. Ook het feit dat we met een grotendeels witte jurk zitten, hield me altijd wel tegen.
Maar goed, in de kast stof liggen vangen is het nu ook niet, dus ik maakte een jurk die al lang op het lijstje stond: De Molly’s Scoop back Dress van Simple Life Pattern Company.

Het patroon is eenvoudig te maken. Het heeft een prachtige lage rug uitsnijding met een smal, rond kraagje. Ik deed wel enkele aanpassingen. Bij het nameten, moest ik volgens de maattabel een 6 jaar maken. Dat klopt schoon met Hanne haar draagmaat uit de winkel. Maar ik vond het lijfje erg kort en niet echt in verhouding. Voor een peutertje vind ik dat heel schattig, maar voor Hanne heb ik het lijfje 4cm langer getekend. Ik gebruikte voor de rok wederom zoveel stof als ik had. Hanne heeft jurklengte 62cm nodig dus daarop baseerde ik me dan om de lengte van de rok te bepalen.
Het kind is gelukkig en ik stiekem ook. Op naaiweekend zei Marie – Paule me: Jij hebt zo een stijl, die ik onmiddellijk herken. Dat is leuk om te horen, maar ik ben me daar weinig van bewust. Ik denk wel dat ik kan zeggen dat dit een echte KaatjeNaaisels jurk is. Zwierig, maar simpel van lijnen met een stofje waar uiteraard roze inzit. Klopt deze analyse van mezelf of wat vinden jullie de KaatjeNaaisels stijl? Ik hoor het graag!

8 thoughts on “Als Hanne de stof kiest…

  1. Dit jurkje en stofje is en blijft gewoon mooi, romantische schattigheid blijft het doen!
    Mooi maatwerk ook!

  2. Mooie jurk!
    De stof ligt hier ook nog in de kast. Ik mag er niet te lang meer mee wachten want dat monstertje van mij wordt alsmaar groter. Ik denk dat ik al niet meer met schattige kraagjes moet aankomen. Profiteer ervan nu het nog kan 😉

    1. Ja inderdaad, vond dat kraagje nu al een twijfel geval, maar ze mag het hebben.

Comments are closed.