Voor warme dagen…

Een echt goed shortjespatroon voor meisjes. Ik vond het nog niet, of toch niet iets wat volledig aan mijn verwachtingen voldeed. Ik probeerde al eens een Knippie exemplaar, maar dat paste toch niet hoe ik het wou. Of ik verbouwde een Cisse, maar die is me uiteindelijk toch te lang. De Pim, die voldoet wel, maar die is voor tricot en ik wil de graag een patroontje voor geweven stofjes. Riet en Sarah moeten mijn gedachten gehoord hebben, want ze brachten een prachtig shortjes patroon uit: Skip the Rope. Zoals u van een samenwerking tussen de vernuftige hersenkronkels van Riet en de lichtjes neurotische afwerkingsdrang van mevrouw Khadetjes  kan verwachten is dit shortje perfect afgewerkt tot in de details.

Er zijn heel veel opties. Ik koos voor dit exemplaar voor de short met splitjes aan de zijkant met beleg, de gulp en steekzakjes. Je kan hier dan ook nog kiezen voor een valse paspel. Het was de eerste keer dat ik dat deed en het is echt super leuk zonder die verdikking van een echte paspel. Ik gebruikte hier een restje Liberty voor.

Het shortje is geen snel – klaar project. Ik was er toch wel even mee bezig. De pasvorm is perfect voor mijn Hanne. Ik koos op basis van de maattabel voor 116, wat ook haar maat in de winkel is.


Het T- shirt tekende ik zelf op basis van een T – shirt uit Hanne haar kast.

Een aanrader voor deze heerlijke zomerse dagen!

Patroon short: Skip the Rope 
Patroon T- shirt: Zelf getekend

Stof short: Lichtblauwe gabardine ( geen idee meer waar gekocht)
Stof T – shirt: Elvelycan Design bij de Stoffenkamer

9 thoughts on “Voor warme dagen…

  1. Ohlalala, wat een prachtexemplaar is me dat zeg!
    –hoewel het wel even duurde voor ik door de tranen in mijn ogen de foto’s zag,… ik zat te gieren met het gedacht aan een neurotische ondergetekende. Echt? Ik? #schaterlach–

  2. Leuk shortje! Ik maakte de gratis city gym shorts van Purl Soho en die zitten hier ook perfect rond de billen van mijn dochter. Deze lijken me wel wat meer werk, maar zijn ook prachtig!

  3. Per-fect met die valse paspel, en haar moves op de foto zijn precies wat we bij het patroon in gedachten hadden. 😉 Dankjewel!

Comments are closed.