Peekaboo Ruffle

Mijn naaidrive is helemaal terug en daarmee ook wat inspiratie. Ik vond in een klein stoffenwinkeltje in Roermond de alom tegenwoordige tetradoekstof. Ik ben daar vrij matig enthousiast over, maar Hanne was helemaal wild van de zachtheid dus ik liet me overhalen.


De basis is de Dulcie Dress van SewPony Patterns. Het is een GRATIS patroon dat je kan vinden in haar facebookgroep. Ik vind het een heel tof patroon met de aangeknipte mouwtjes en die iets lossere taille.

Ik veranderde uiteraard wel het een en ander. Omdat ik die tetradoekstof nogal dik vind, maakte ik de jurk zonder voering. Ik wou helemaal hip zijn en een ruffle toevoegen, maar er ook eens wat anders. Daarom maakte ik een ruffle met een piepegatje.  De hals werkte ik af met biais die ik knipte uit de stof. De ruffle werkte ik af met een wit rolzoompje.

Aan de achterkant tekende ik 2cm extra bij de middenachter. Ik stikte op 3cm aan mekaar en liet vanboven een deel open voor een splitje. Dat zit vast met een haakje. Zo is er geen rits die kan schuren.

 

Voor extra zwier, deed ik 2x de stofbreedte. Ik deed ook een enkele zoom. Dat is niet zo netjes als een dubbel geplooide zoom, maar met die dikke stof vond ik dat niet mooi vallen.


Al met al, ben ik eigenlijk best tevreden van deze jurk. De stof geeft ze wel een mooie look en ze is lekker zacht om te dragen!


Wil je ook graag zo een ruffle met piepegatje maken? Dan leg ik dat graag hier even uit.

 

 

 

 

 

 

5 thoughts on “Peekaboo Ruffle

  1. Oh, mooi zeg! Die tetradoekstof is inderdaad zalig zacht, ik zwichtte ook al voor een lapje 🙂 En wat een mooi vormgegeven handleiding!

Comments are closed.