Nog een nieuw patroonkindeke: De Nena Jurk en Top

 

Soms krijgt ge van die invallen en moet ge daar iets mee doen. Het patroon van Nena is daar zo een voorbeeld van. Het zal al een hele tijd in mijn hoofd en ik besloot er iets mee te doen.
Na de Tulip had ik mijn buik een beetje vol van het patroontekenen. Het was een hele opdracht waar alles vanaf het begin opgestart moest worden. Na de Vienna bleek dat het toch al een pak gemakkelijker was, omdat bepaalde dingen gewoon af zijn en opnieuw gebruikt kunnen worden. Dat deed me besluiten om deze keer solo te gaan en de Nena Jurk & Top op jullie los te laten.

Uiteraard begon ik met een jurk in mijn hoofd. Mijn naaibrein werkt namelijk altijd in functie van jurken :-). Ik wou graag eens iets met plooitjes aan de schouders. Hier ging ik op verder en ik verzon er nog enkele leuke details bij. Kijken jullie even mee?


De rok is zwierig, maar niet overdreven. Het is een halve cirkelrok die bevestigd is aan een tunnel met elastiek. Hierdoor past de jurk mooi aan voor elk meisje.  Een optioneel sierstrikje zorgt voor de finishing touch.


Bij het achterpand voorzag ik een rugpas met een splitje en een pand met een plooi. Je kan er ook voor kiezen om de plooi  weg te laten. Voor de sluiting kan je kiezen tussen lintjes of een haakje.

Het meest trots ben ik op het voorpand. Hier voorzag ik plooitjes bij de schoudernaden en een driehoekje met een lintje bij de halsnaad. Je kan daar heel creatief mee zijn: kant, pareltjes of als je een kindje hebt met een iets groter hoofdje: lingerie – elastiek of rekbare biais.

Ik wou een mooie afwerking, omdat het patroon geen voering voorziet. Hiervoor maak ik gebruik van een Engelse naad. Naaisters zonder overlock hebben dus ook een perfecte afwerking zonder zichtbaar locksel een zigzag.

Om de mogelijkheden wat uit te breiden, maakte ik er ook een topjes versie van. Ook hier vind je vanonder een tunneltje met elastiek op de heup. Zo poft het bloesje vanonder wat.

Het patroon wordt woensdag 10 mei gelanceerd! Dus hou de shop in de gaten!

 

 

 

 

 

 

 

 

9 thoughts on “Nog een nieuw patroonkindeke: De Nena Jurk en Top

  1. Zwijmel … zwijmel: dat driehoekje is tof!
    Dat zal zeker eens in mijn winkelmandje belanden.
    Weer een extra motivatie om de wachtende patronen eens wat sneller te gaan tacklen!

  2. ooooooooooooh, dat is een geweldig mooi modelletje, helemaal mijn ding, en ik ben vooral ook blij met de top-optie, want merk dat tops/shirts e.d. hier meer gedragen worden dan jurkjes… ik sta te popelen voor dat pareltje, en word helemaal blij van die prachtige details! gaat het ook in het Engels te koop zijn, of op letter formaat afgedrukt kunnen worden? (hier ben ik weer met mijn moeilijk gedoe! ;-)) veel succes ermee!!

  3. Oh zo mooi! Die details… en niet enkel een kleedje, maar ook een topje, Ik wil dit in een 152! Misschen met een beetje te verruimen voor mijn smalle dochter dat het lukt. Hoop het zo!

Comments are closed.