Marieke van Ikatee Couture

De patronen van Ikatee Couture zijn me helemaal op het lijf geschreven. Ik vind ze allemaal even prachtig! Ik merk dat de Franse patronen me meer liggen, dan bijvoorbeeld die van Amerikaanse makelij. De nieuwste telg van Ikatee heet Marieke en het is een van hun mooiere kindjes!

 

Er zijn massa’s opties. Ik koos voor het lijfje met ruffle mouwen en ruffles bij het knopenpad. Je kan kiezen voor een broek of een rokje. Ik deed het rokje omdag 6 knoopjes bij het toilet voor Hanne toch nog net teveel zijn. Maar ik vind de versie met de short die Laurence maakte eigenlijk nog een tikje mooier.

 

Ook ik deed mijn best om alles netjes af te werken en dat lukte wonderwel. Ik gebruikte een lang gekoesterd katoentje van Atelier Brunette dat ik vorige zomer bij Het Stoffenhuis kocht.

Bij de pas aan de achterkant gebruikte ik wit/zwart gestreepte paspel om eens ne keer geen goud te gebruiken.

 

Ik had wat schrik dat het rokje strak zou zitten, maar dat is niet het geval. De jurk is lekker koel voor warme dagen (geen voering) en toch heel stijlvol. Ik had trouwens geluk dat ze roze is, met gouden stipjes want het feit dat ze niet zwiert werd toch uitgebreid bekritiseerd :-).

4 thoughts on “Marieke van Ikatee Couture

  1. Turbovrouw, het tempo waarin jij de laatste tijd prachtige dingen produceert is haast niet te volgen. Ik vind het ongelooflijk schoon – en dat wil wat zeggen, want ik hou zo niet van ruffles ;).

    1. Ja redelijk. Ik vond het niet geweldig goed uitgelegd, maar heb mijn plan kunnen trekken.

Comments are closed.