Creatief met lijnen

Om de nieuwe, en echt heel mooie, zomercollectie een beetje te promoten, mocht ik een stofje uitkiezen bij Het Stoffenhuis. Ik bekeek wel 20 keer de website maar ging toch even langs. Veel van de stofjes zijn namelijk nog veel mooier in het echt. Een katoentje dat is wat het is, maar de modestoffen zijn soms zo speciaal dat je ze gevoeld moet hebben.
Zo is het ook met deze stof, die op de website niet opvalt. Het is een vrij zware katoenen stof met een geweven motiefje en streepjes. In de winkel trok ze onmiddellijk wel mijn aandacht en Sincha en ik hadden dadelijk hetzelfde idee. Lijntjes en plooitjes, dat gingen het worden. Dit is ook een stof die heel geschikt is voor een deftiger vestje of een damesrok.


Als basispatroon gebruike ik de Mira Dress, omdat ik de rechthoekige halslijn zo mooi vind en ideaal om te spelen met de lijnen.
Ik knipte het voorpand door en legde het schuin op mijn stof zodat ik een V in het midden kreeg.


In het midden deed ik net hetzelfde maar knipte ook de halslijn bij zodat ik een gelijklopende V kreeg :-). Ik deed heel hard mijn best om mijn blinde rits zo in te zetten dat de lijnen perfect doorlopen en ik ben keifier om te zeggen dat het van de eerste keer gelukt is.


Ik ging nog wat verder met het denkwerk en maakte ook dat ze zijnaden mooi doorlopen.

Om het geheel te breken heb ik dan een tailleband toegevoegd met horizontale strepen  en een rokdeel met verticale strepen.
In de rok maakte ik 2 stolpplooien in het midden en dan aan elke kant een gewone platte plooi om zo nog wat te spelen met de lijnen.

Ik ging weer foto’s maken bij mijn favoriete plekje aan de Maas waar de lucht altijd mooi blauw is en de zon zo hard haar best doet :-).


In het mapje op de website van Het Stoffenhuis met dikkere katoenen stoffen vind je nog meer moois om dit soort jurkjes te maken, maar ook de jaquards zijn daar ideaal voor! Ook streepjes zijn weer helemaal in tegenwoordig. Een leuke trui in sweater is ook geweldig!

Ik kreeg deze stof, om er reclame voor te maken. Ik doe dat enkel omdat ik ze echt heel mooi vind en Het Stoffenhuis een heel leuke winkel vind waar ik graag kom. 

13 thoughts on “Creatief met lijnen

  1. Wauw. Echt een heel mooi kleedje. Wat een kunst om die lijnen te laten doorlopen. Het is het perfecte plaatje: het kleedje, de stof, de locatie, het fotomodel,… 😉
    Ik hoop ooit zo creatief te zijn. Nog even oefenen.
    Prachtig stofje. Ik ben zowieso fan van de marinekleuren. 🙂

  2. Zo tof om te zien dat jij met deze stof doet hetgeen ik in gedachte had toen ik hem inkocht ❤❤❤. Zo mooi in haar eenvoud en wat jij dat doet met die lijnen … wauw

Comments are closed.