Let’s Party

Lotte Martens, stoffendesigner van eigen bodem, heeft een geweldige feestcollectie uit! En ik kreeg de geweldige eer, om 2 stofjes uit haar collectie voor te stellen aan jullie! Ik was trouwens echt blij met die vraag en vond het heerlijk om me eens helemaal uit te leven. Wij doen namelijk niet aan communies en dergelijke en de enige reden dat ik dat jammer vind, is dat ik geen feestoutfit kan ontwerpen. Grootse plannen vormden zich in mijn hoofd, maar toen ik de stoffen te zien kreeg, veranderde ik die. Ze zijn zo mooi, dat simpele modelletjes met de eer moeten gaan lopen.

De eerste stof is ook de meest spectaculaire, namelijk Plissé Limonium Silver. Het is een heel zachte witte plissé, waar Lotte zelf elk plooitje voorzag van een zilveren streepje (en ze bestaat ook in een gouden versie!). De stof rafelt niet en hoeft niet afgewerkt te worden aan de zoom. Wegens al zeer spectaculair maakte ik er een eenvoudig rokje van voor Hanne. Ik had hier een volledig paneeltje voor nodig. Een tip voor als je net als ik de plooitjes dicht wil verwerken: leg het paneel mooi op tafel met de plooitjes dicht en kleef er plakband op (een toptip van Riet). Let wel op, als je die er af trekt, komt de print mee los! Ik knipte het paneel op maat van Hanne haar heupen + 4cm om het rokje gemakkelijk over de poep te krijgen. Omdat ik er niet gewoon een elastiek tegen wou stikken, maar een mooiere afwerking wou, plooide ik een brede glitter elastiek gewoon dubbel en stak daar de bovenrand van de stof tussen. Ik zette die vast met een zigzag en nu is het mooi afgewerkt.

De stof verwerkt niet zo gemakkelijk, maar niets wat veel geduld en een NIEUWE, DUNNE naald niet kunnen oplossen.

 

Marylin Monroe entered the building :-).

Het bloesje maakt ik met een stofje uit de stoffenkast en is wederom eentje van Liberty. En ik kocht die weer bij Cousette.
Ik korte het patroon van de Laure van StraightGrain in en stak er ruffles tussen. Dit patroon is erg geschikt om een bloesje van te maken, want het is een beetje getailleerd. Ik maakte achteraan een sluiting met knoopjes en voerde met een dun katoentje.

Als tweede koos ik voor een stof, die me al lang de ogen uitstak. Eentje uit de vaste collectie, maar zeker zo spectaculair. Het is TurTur08, in mijn favoriete roze kleur met prachtige gouden bolletjes. Ik zag onmiddellijk een eenvoudig manteltje voor bij de outfit. Ik gebruikte hiervoor het patroon van de Magnesium van Ivanne S.  Er zijn een hoop opties bij dit patroon, maar ik koos weer voor recht en simpel. De stof is iets te soepel voor een jasje, dus ik beplakte alle roze delen met Vlieseline H410 en nu valt hij mooi, maar toch niet te stijf. Ik maakte een 6j voor mijn moppie, en ik stikte de zijnaden op 1,5cm in plaats van 1cm. Verder zijn ook de mouwen wat korter.
Ik gebruikte 1 paneel en nog 75cm uni stof voor de mouwen, kraag en belegdelen.

Nog even de kosten:

De plissé kost rond de 75 euro/paneel (afhankelijk van de winkel). We gaan daar niet flauw over doen, dat is veel geld. MAAR het is een handbedrukte stof en als je een feestje, trouw, communie hebt en je wil iets geweldig moois is ze het geld dubbel en dik waard! Let wel op, ze is als de plooitjes volledig dicht liggen, geen 150cm maar iets meer als 50cm. Je kan ze uiteraard ook gebruiken met de plooitjes open.
De roze stof kost rond de 45 euro/paneel (afhankelijk van de winkel). De uni – stof kan je aan de lopende meter kopen en kost rond de 20 euro per meter.

Heb je binnekort een feestje? Gebruik je de stoffen? Dan kan je dat altijd delen met #lottemartensdiy, #letspartycollection, #turtur08 en #PlisséLimoniumSilver

Ben je zoek naar de Lotte Martens stoffen? In de online catalogus zie je de collecties en de lanceerdata. Lotte Martens doet enkel de productie van de stoffen, de verdeling verloopt via de groothandel. Ben je op zoek naar een bepaalde stof, dan google je best even de stofnaam, om te weten welke verdeelpunten die bepaalde stof in voorraad hebben.

Ik kreeg deze stof, om er iets mooi mee te maken. Ik zou dat niet gedaan hebben als ik er niet oprecht enthousiast over was. Ik werd niet omgekocht om mooie praatjes te maken, dus wat ik schrijf meen ik ook.

 

19 thoughts on “Let’s Party

  1. Prachtig prachtig prachtig !! Ik loop hier al weken gestresseerd rond over de communie outfit van mijn dochter en twijfel nu nog meer nu ik dit zie !! We beslisten uiteindelijk om toch voor een wit jurkje te gaan mr dit spreekt me ook zo hard aan ! Wat een prachtige feestoutfit ! Wat Een toptalent ben jij toch!

  2. Wauw! Die jas is de mooiste die ik ooit zag, Echt. Prachtig. Ik vind de rok ook schitterend in elke zin van het woord (en zalig hoe hij op de foto’s valt) maar die jas, daar ga ik nu nog een beetje in stilte naar kijken se. Jij bent mijn jassenheld!

    1. Ik deed er nochtans niks mee, gewoon rechtoe rechtaan, maar de stof is de ster van de dag uiteraard

  3. Wauw!! Prachtig!! Echt jong! Dat rokje, dat bloesje, en die jas!! Top!
    Die roze turtur, daar kijk ik ook al lang naar. Helaas is mijn dame tegenwoordig meer van het stoere type.

  4. Zo ontzettend mooi is jouw dochtertje! De mooie stofjes komen in deze simpele modelletjes inderdaad helemaal tot hun recht!

  5. Dat de plissé zelfs in het allersimpelste rokje prachtig is, dat ontdekte ik zelf ook met de gouden variant. Maar dat jasje, dat is zo spectaculair! Een simpel modelletje noem jij dat, ik vind het high fashion!

Comments are closed.