Het penskesprobleem

Nog voor ik aan dit topje begon te breien, was ik al bezig aan een jurk. Ik kreeg een bon van Veritas van een allerliefste collega. Ik had namelijk de eer om bij de geboorte van haar dochtertje te zijn. De bon was helemaal niet nodig, maar ik kocht er dus wol mee. Of eerder katoen, want ik wou al lang deze zomerjurk breien. In Jules en Julie 3 staat zo een jurk, namelijk de “Iris jurk”.

Om even de titel te verduidelijken: door het patroon in het midden van de jurk, valt Hanne haar allerschattigste kleurterbuikje nogal op. Op de foto valt het wel mee, maar in het echt is het nogal grappig. In de ochtend gaat het nog allemaal goed, maar als ze middag gegeten heeft begint het wel wel wat op te vallen. De jurk is ook korter als ik gewild had. Het patroon klopt, ze is exact even lang als aangegeven in het boek, nl. 58cm. Maar Hanne is in de tijd dat ik begon te breien en tegen dat de jurk klaar was, nogal gegroeid. Ze doet de jurk dus NU aan, maar met kniekousjes of een kousenbroek.

De achterkant sluit met knoopjes en ik had gerust 2 knoopsgaten minder mogen breien, maar het is nu maar zo.

En gaan jullie genieten van deze mooie dag? Doe dat dan zeker in mijn plaats, want ik ga werken namiddag en genieten achter de ramen van het ziekenhuis ;-).

10 thoughts on “Het penskesprobleem

  1. Dat kleuterbuikje , zo herkenbaar. ’s Morgens lijkt het verdwenen, maar vanaf de namiddag zwelt het op ! Mijn lieve zevenjarige heeft het nog steeds !

  2. Leuke jurk. Jammer dat dat breien bij mij maar niet wil vlotten ….

  3. mooi! Meisje, jurkje, schoentjes. En ja, ik heb al genoten, maar nu ook aan het werk (eventjes pauze). Maar mooi weer is sowieso leuker, of je nu moet werken of niet. Vind ik. Mensen zijn beter gezind dan!

Comments are closed.