Een Venus top en Liberty Love

Nu de winter toch hopelijk naar zijn einde loopt, viel ik in eerste instantie in een zwart breigat. Ergens in mijn hoofd hing dat Julie van Julija’s shop elk seizoen een boekje uitbrengt met leuke projectjes. Er bestaat ook een zomerse editie en ik wist dat daar ergens een topjes met ruffle mouwtjes instond. Het patroontje is ook apart te koop op Ravelry in PDF trouwens.


Ik kocht het patroontje daar dus, en bij het open doen kreeg ik wat de mismoed. Het begint met germaanse verkorte toeren. Mijn grootste brei – angst. Maar de schoonheid van mijn bestelde wol, deed me nog eens wat rondkijken op YouTube en opeens was het daar, het licht der germaanse toeren. Er is dus werkelijk niks aan he, echt niet! Ik wil dat hier nog wel eens proberen uitleggen, maar dit filmpje is echt duidelijk!

Die Germaanse toeren dienen voor de onderrand van het topje, dat van voor wat omhoog gaat en vanachter omlaag (gelijk de Cocoon dress).


Ik werkte de mouwtjes af op ons jaarlijks SewNaaiz weekend en zette het topje daar ook in mekaar. De wol is Cotton Glitz van Rico Design, ook te koop bij Julija. Heel mooi zacht katoen met een beetje viscose en een mooi glittertje er in. Lees zeker tot onderaan het bericht,  want ik geef enkele bolletjes weg!


Uiteraard moest er ook een rokje bij. Ik gebruikte gewoon 2x een stofbreedte prachtige Liberty die ik ook weer kocht bij Cousette. Zij heeft een heel mooie selectie Liberty en ik ben zo fan! Het zijn de zachtste stoffen die ik voelde.

Ik was wat overmoedig met mijn wol en bestelde 6 bolletjes. Ik had er maar 2,5 nodig voor dit topje in maatje 6 jaar.

En nu komt het leuke nieuws: De 3 bolletjes prachtige wol die ik over heb geef ik aan een van jullie. Je kan er dus zeker een topje mee breien tot en met 6 jaar. Het patroontje mag ik van Julie ook meesturen met de wol en het loopt van 0 maanden tot en met 10 jaar! En wie online hulp nodig heeft met de Germaanse toeren, die help ik graag verder… .
Hoe kan je meedoen? Laat hier gewoon een berichtje achter en volgende week trek ik de winnaar!

60 thoughts on “Een Venus top en Liberty Love

 1. Ooh, kei leuke schattige outfit …. blink blink
  Deze wil ik zeker maken voor mijn metekindje.
  Ik kijk er zo naar uit om eraan te beginnen hello breien en goodbye stress.

 2. Prachtig, zowel de top als het rokje. Ik ben helemaal fan van de froezel-trend maar dat je ze ook kon breien, daar had ik nog niet aan gedacht. Superleuk, ik wil dat graag proberen.

 3. Deze winter nog niets ‘echt’ gebreid behalve een sjaal en een muts, misschien wordt dit mijn volgende brei-projectje? Het patroontje en de mintgroene kleur zijn alvast helemaal mijn ding! Groetjes, Z.

 4. Weeral zo’n leuk zomers setje! Zoveel bewondering voor al jouw creatieve naai- en breisels. Elke keer opnieuw slaag je erin mijn eigen goesting om erin te vliegen te prikkelen met al die mooie plaatjes hier.

 5. Mn lievelings kleur! Jaaah wat zou ik graag zo’n topje ervan willen breien voor mn jongste van de vier meiden! Toevallig heb ik gisteren een lief broekje gekocht in een soort gelijke kleur! Wat zou zo’n allerliefst topje er schattig bij staan! Dank je wel voor je leuke blog!

 6. Op ons super gezellig en creatief naaiweekend heb ik vol bewondering zitten kijken hoe jij deze bolletjes wol in een mooi en fijn truitje toverde! Ik kan jou niet nadoen ivm niet meewerkende vingers, maar mijn dochter WiNi FloReAl , zou er wel weg mee weten en heeft 3 dochtertjes onder de 5j. Perfecte kandidate dus ?

 7. Ik heb de breimicrobe vorig jaar ontdekt met als gevolg veel winterse breisels voor men dochtertje. Maar wat nu de lente in aantocht… Nu ben ik helemaal enthousiast: eindelijk een leuk breipatroontje voor de zomer gevonden!! de mouwtjes vind ik geweldig! Kan eigenlijk niet wachten om eraan te beginnen en ineens ook iets nieuws te leren met de germaanse toeren!

 8. OOOh zo prachtig!! Ik brei en haak al lang maar ik vind het moeilijk om mooie elegante patroontjes te vinden die op mijn smalle dochters passen en in hun smaak vallen. De oudste vond dit direct mooi en de kleur valt helemaal in haar nieuwe moderne pre-teen smaak. Acht jaar en mode-allures = zoektocht voor mama.
  Ik duim dan ook dat ik misschien deze keer eens geluk heb!

 9. Onder het motto ik kan maar proberen (zowel winnen, als breien) doe ik toch mee… 🙂 Ik ben echt jaloers op al die leuke breisels, maar ik ben er geen krak in. Het libertystofje heb ik ook liggen, voor een ander projectje 🙂

 10. Supermooi! Ik zag het topje al verschillende keren voorbij komen, echt heel tof. En gezien ik momenteel echt in een breimodus ben, wil ik dat topje heel graag breien.

 11. Ik heb met veel bewondering zitten kijken naar dit topje. Een hele tijd geleden heb ik mijn priemen aan de kant gegooid en gezegd dat ik nooit nog zou proberen te breien want dat ik vrees dat het gewoon niet in mijn vingers zit. Maar toch doe ik mee… 1)omdat het prachtige wol is, 2)omdat handwerk iets uniek is, en 3)omdat het de perfecte schop onder mijn kont is om het toch nog eens te proberen 🙂

 12. Mooi ! Ik bestelde de glitzz in pink gisteren … leuke boekjes, ben al benieuwd wat er in het boekje van maart zal staan … ik breide al twee van die topjes in Drops Belle (allebei te vinden op de blog), zeker het truitje met de ajour op de mouwen eens proberen (in hetzelfde boekje), in maatje 10 of 12 is het een ideaal projectje voor een tiener of voor jezelf !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.