Een Venus top en Liberty Love

Nu de winter toch hopelijk naar zijn einde loopt, viel ik in eerste instantie in een zwart breigat. Ergens in mijn hoofd hing dat Julie van Julija’s shop elk seizoen een boekje uitbrengt met leuke projectjes. Er bestaat ook een zomerse editie en ik wist dat daar ergens een topjes met ruffle mouwtjes instond. Het patroontje is ook apart te koop op Ravelry in PDF trouwens.


Ik kocht het patroontje daar dus, en bij het open doen kreeg ik wat de mismoed. Het begint met germaanse verkorte toeren. Mijn grootste brei – angst. Maar de schoonheid van mijn bestelde wol, deed me nog eens wat rondkijken op YouTube en opeens was het daar, het licht der germaanse toeren. Er is dus werkelijk niks aan he, echt niet! Ik wil dat hier nog wel eens proberen uitleggen, maar dit filmpje is echt duidelijk!

Die Germaanse toeren dienen voor de onderrand van het topje, dat van voor wat omhoog gaat en vanachter omlaag (gelijk de Cocoon dress).


Ik werkte de mouwtjes af op ons jaarlijks SewNaaiz weekend en zette het topje daar ook in mekaar. De wol is Cotton Glitz van Rico Design, ook te koop bij Julija. Heel mooi zacht katoen met een beetje viscose en een mooi glittertje er in. Lees zeker tot onderaan het bericht,  want ik geef enkele bolletjes weg!


Uiteraard moest er ook een rokje bij. Ik gebruikte gewoon 2x een stofbreedte prachtige Liberty die ik ook weer kocht bij Cousette. Zij heeft een heel mooie selectie Liberty en ik ben zo fan! Het zijn de zachtste stoffen die ik voelde.

Ik was wat overmoedig met mijn wol en bestelde 6 bolletjes. Ik had er maar 2,5 nodig voor dit topje in maatje 6 jaar.

En nu komt het leuke nieuws: De 3 bolletjes prachtige wol die ik over heb geef ik aan een van jullie. Je kan er dus zeker een topje mee breien tot en met 6 jaar. Het patroontje mag ik van Julie ook meesturen met de wol en het loopt van 0 maanden tot en met 10 jaar! En wie online hulp nodig heeft met de Germaanse toeren, die help ik graag verder… .
Hoe kan je meedoen? Laat hier gewoon een berichtje achter en volgende week trek ik de winnaar!

60 thoughts on “Een Venus top en Liberty Love

 1. Ik zou deze bolletjes wel graag winnen om het truitje te breien voor de annonime sjaal.
  Erg lief dat u dit gaat verloten !

 2. Super mooi! Het zal best even pittig zijn, maar dit topje zou mijn dochter super staat dus ik ga de uitdaging graag aan!

 3. Prachtig!!! Dochterlief zou hier zo blij mee zijn, en voor mama een nieuw projectje ??

 4. Ooh, kei leuke schattige outfit …. blink blink
  Deze wil ik zeker maken voor mijn metekindje.
  Ik kijk er zo naar uit om eraan te beginnen hello breien en goodbye stress.

 5. Niet te veel nadenken en gewoon doen wat er staat is meestal de beste oplossing om breiangsten te overwinnen 😉 Dat heb ik ondertussen ook al geleerd. Als ik dit prachtige resultaat zie wil ik het ook wel eens proberen…

 6. Super leuk truitje in een ,zacht zomerkleurtje. Het boekje had ik alvast gekocht. De bolletjes wol komen dus zeker van pas om in de lente te breien.

 7. Super truitje! Ik heb het boekje al wel maar het pulleke, daar ga ik in de lente aan beginnen….. Bolletjes wol komen hier dus zeker van pas!

 8. Ik doe graag mee, dan kunnen mijn mama en vriendin mij eindelijk leren breien en/of haken.

 9. Wat een mooie combinatie, heel leuk! En… dat kleurtje zou mijn oudste heel goed staan, dus ik waag mijn kans!

 10. Prachtig setje, je hebt toch zo’n goed oog in mooie combinaties!
  Ik wil wel meedingen voor de prijs, mijn mama ziet het volledig zitten om dat topje te breien ;-).

 11. Ik waag ook mijn kans. Wat een supermooi topje! De combinatie met het rokje is top.
  Ideaal voor mijn dochter.

 12. Hier wil ik graag aan mee doen! Het patroontje is kei leuk en de kleur wol is ook nog eens prachtig!! Heb je heel tof gemaakt!

 13. Prachtig, zowel de top als het rokje. Ik ben helemaal fan van de froezel-trend maar dat je ze ook kon breien, daar had ik nog niet aan gedacht. Superleuk, ik wil dat graag proberen.

 14. Deze winter nog niets ‘echt’ gebreid behalve een sjaal en een muts, misschien wordt dit mijn volgende brei-projectje? Het patroontje en de mintgroene kleur zijn alvast helemaal mijn ding! Groetjes, Z.

 15. Super mooi! Ik waag graag mijn kans voor de wol, met de hulp van het filmpje en eventueel jouw begeleiding moeten die Germaanse toeren wel lukken!

 16. Weeral zo’n leuk zomers setje! Zoveel bewondering voor al jouw creatieve naai- en breisels. Elke keer opnieuw slaag je erin mijn eigen goesting om erin te vliegen te prikkelen met al die mooie plaatjes hier.

 17. Een héél mooi kleurtje voor dat truitje vooral die kapmouwtjes.
  Zal heel mooi staan bij mijn kleindochter van 1,5 jaar

 18. Mn lievelings kleur! Jaaah wat zou ik graag zo’n topje ervan willen breien voor mn jongste van de vier meiden! Toevallig heb ik gisteren een lief broekje gekocht in een soort gelijke kleur! Wat zou zo’n allerliefst topje er schattig bij staan! Dank je wel voor je leuke blog!

 19. O wat leuk! Ik heb sinds kort ook de breikriebels en dit topje lijkt mz echt iets voor de kleine meid van me!

 20. Op ons super gezellig en creatief naaiweekend heb ik vol bewondering zitten kijken hoe jij deze bolletjes wol in een mooi en fijn truitje toverde! Ik kan jou niet nadoen ivm niet meewerkende vingers, maar mijn dochter WiNi FloReAl , zou er wel weg mee weten en heeft 3 dochtertjes onder de 5j. Perfecte kandidate dus ?

 21. Ik heb de breimicrobe vorig jaar ontdekt met als gevolg veel winterse breisels voor men dochtertje. Maar wat nu de lente in aantocht… Nu ben ik helemaal enthousiast: eindelijk een leuk breipatroontje voor de zomer gevonden!! de mouwtjes vind ik geweldig! Kan eigenlijk niet wachten om eraan te beginnen en ineens ook iets nieuws te leren met de germaanse toeren!

 22. OOOh zo prachtig!! Ik brei en haak al lang maar ik vind het moeilijk om mooie elegante patroontjes te vinden die op mijn smalle dochters passen en in hun smaak vallen. De oudste vond dit direct mooi en de kleur valt helemaal in haar nieuwe moderne pre-teen smaak. Acht jaar en mode-allures = zoektocht voor mama.
  Ik duim dan ook dat ik misschien deze keer eens geluk heb!

 23. Onder het motto ik kan maar proberen (zowel winnen, als breien) doe ik toch mee… 🙂 Ik ben echt jaloers op al die leuke breisels, maar ik ben er geen krak in. Het libertystofje heb ik ook liggen, voor een ander projectje 🙂

 24. Prachtige outfit <3 Ik zit met dezelfde germaanse toeren angst en wil die heel graag overwinnen! Het patroontje en wolpakketje winnen zou een fantastisch duwtje in de rug zijn!

 25. Supermooi! Ik zag het topje al verschillende keren voorbij komen, echt heel tof. En gezien ik momenteel echt in een breimodus ben, wil ik dat topje heel graag breien.

 26. Ik heb met veel bewondering zitten kijken naar dit topje. Een hele tijd geleden heb ik mijn priemen aan de kant gegooid en gezegd dat ik nooit nog zou proberen te breien want dat ik vrees dat het gewoon niet in mijn vingers zit. Maar toch doe ik mee… 1)omdat het prachtige wol is, 2)omdat handwerk iets uniek is, en 3)omdat het de perfecte schop onder mijn kont is om het toch nog eens te proberen 🙂

 27. Ik doe niet mee voor de wol want ik kan (wil) niet breien, hoewel ik dat fantastisch vind hoor maar waar moet ik daar de tijd nog voor halen??? Maar deze outfit vind ik helemaal fantastisch schoon?

 28. Mooi ! Ik bestelde de glitzz in pink gisteren … leuke boekjes, ben al benieuwd wat er in het boekje van maart zal staan … ik breide al twee van die topjes in Drops Belle (allebei te vinden op de blog), zeker het truitje met de ajour op de mouwen eens proberen (in hetzelfde boekje), in maatje 10 of 12 is het een ideaal projectje voor een tiener of voor jezelf !

Comments are closed.