Een laatste winterprik: Gebreide vesten

Mijn instagram volgers zijn meermaals getuige van mijn brei – activiteiten en konden al een glimp zien van 2 vesten die ik voor mezelf breide.

 

De eerste die ik jullie hier show is de Fiona Cardigan uit La Maison Victor. Ik kocht de wol die in het boekje staat, namelijk Malou Light en Alpaca Superlight van Lang Yarns bij de Breiboerderij. Een duur grapje, maar de wol is zo ontzettend zacht! Ik heb dit vest al erg veel gedragen. Ik breide maat 36/38. Het is een oversized vest, dus veel kunt ge daar niet mis mee doen. Het enige dat ik veranderde is de lengte. Ik breide 10cm minder dan het patroon, omdat ik niet zo heel groot ben en die 10cm ging echt wel teveel zijn. Verder is dit een ideaal beginnerspatroon, het is namelijk alleen maar recht breien en meerderen. Een toppertje!

 

Het tweede vest dat ik voor mezelf breide is ook een patroontje uit LMV, namelijk de Claudette Cardigan. Ik breide die met 3 draden Drops Kid Silk en 1 draadje zilverdraad. De wol kocht ik bij Wolplein.

Deze mocht voor mijn smaak iets langer, maar ik ben verder wel tevreden. Ik breide voor de eerste keer kabels, om te ontdekken dat er niks aan is. Ik vond de uitleg ook wel duidelijk in de LMV, en met hulp van You Tube ging het erg vlot.

Ik veranderde wel de mouwen. Sylvia liet al weten dat ze wat pompeus zijn. Ik maakte ze 4 steken minder breed en deed er geen kabel in. Zo vind ik ze wel goed. De cardigan is erg licht maar toch echt heel warm en uiteraard super zacht!

5 thoughts on “Een laatste winterprik: Gebreide vesten

  1. Die gestreepte is zo zo zo zo mooi! Ik breide vorige winter een trui voor mama in Lang Malou en die zijn inderdaad véél zachter dan alle andere wol die ik al vast had.

Comments are closed.