Een lelietje – van – Dalen met een Tinny

Ik brei tegenwoordig nogal graag, in feite nog liever dan dat ik achter de naaimachine zit. Het is zo, dat s’avonds in mijne zetel onder een dekentje kruipen met de breinaalden nogal verleidelijk is. Ik breide al behoorlijk wat, maar kan helaas niet alles tonen hier (lees: trui voor mezelf, wasmachine, 40° en heel veel tranen / voor de instagram volgers: ja die met de V – tjes). Maar deze is er gelukkig wel geraakt.

 

Ik breide een Lelietje – van – dalen uit Jules en Julie 3 in Filature du Valgaudemare Sirac, beiden van Julija’s Shop. Ik breide een maatje 4 jaar in de breedte en een 6 jaar in de lengte omdat ik liever een iets meer aansluitend vestje zie.

Aan de boord van de mouwen en de hals maakte ik een rose – gouden boordje (Luxor van Veritas) om er wat meer pit in te steken. Ik koos voor knoopjes in dezelfde tint als de boordjes en naaide die ook met die draad vast.

 

Bij dat vest, maakte ik een bijpassende jurk. Ik gebruikte wederom de Tinny van Straight Grain (never change a winning team). Het stofje is mijn allereerste Liberty of London. Ik zag ze op naaiweekend bij Sylvia en was verkocht! Ze komt van Cousette, die een heel groot aanbod Liberty heeft.

 

Ik naaide een ruffle in het midden van het voorpand en voor de rok gebruikte ik weer 2x een stofbreedte. Als voeringrok gebruikte ik een cirkelrok. Zo valt het mooi wijd, zonder al te pofferig te zijn.

 

 

 


Een volgend truitje is bijna klaar en dan begin ik aan de Fiona cardigan uit de laatste LMV. Wie doet er mee?

16 thoughts on “Een lelietje – van – Dalen met een Tinny

  1. Prachtige outfit! Hoe zet je jouw breiwerk ineen? Via de matrassteek of met naaimachine? Ga beginnen aan het babybroekje uit hetzelfde boek en weet niet goed hoe ik het in elkaar zou steken.

    1. Ik doe dat met de matrassteek. Wordt dat gedaan dan met de machine? Ik denk dat je dan ook moeilijker steken kan opnemen voor de boord enzo. Ale ik zou het gewoon met de hand doen ?

Comments are closed.