Cadeautjes die je zo graag zelf zou houden…

Eerst en vooral…

 

Wij vieren bij mijn mama feest met nieuwjaar. Met kerst zien we mekaar wel, maar meestal maar kort. Met het feest, voorzien we ook elk jaar een cadeautje voor het naampje dat we trokken. Ik kreeg dit jaar de zus toe gewezen. Meteen het makkelijkste slachtoffer want we houden wel van dezelfde dingen. Ik wou eerst een portefeuille maken, maar ze kreeg voor haar verjaardag (enkele dagen voor nieuwjaar) een nieuwe van hare shoe. Voor een keertje kwam dat deadline naaien zo slecht niet uit.

Ik bestelde daar croco – kurkleer voor bij K-bas. Dus ik ging op zoek naar iets anders en kwam uit bij “Mijn Designertas“. U weet waarschijnlijk dat ik geen tassen – naai – mens ben. Het is me teveel gedoe met verstevigen en keren en van die dingen :-). Maar goed, deze zag er niet zo moeilijk uit.

 

Ze was ook niet moeilijk en zat eigenlijk vlotter in mekaar dan gedacht. Ik koos ervoor om een afneembaar hengsel te voorzien in de vorm van een ketting. Heel elegant vind ik dat.

De voering is een goud blinkend linnen stofje dat ik extra verstevigde met vlieseline H250 omdat het nogal de neiging heeft tot leuren.

 

Het geweldig aan dit patroon is, dat je de flap er kan afritsen en zoveel flappen kan maken als je wil. Zo kan je met 1 “body” heel veel verschillende tassen maken (nadeel is wel, dat je voor elke flap maar een halve rits en halve magneetsluiting nodig hebt en met de andere helft dus een beetje blijft zitten).

 

Dus ik maakte nog een flap in donkerbruin, glanzend nepleer dat ik kocht bij Veritas. Net groot genoeg voor de flap. Dit geeft meteen een heel andere look, niet?

Ik hoop dat zus er blij mee is, want ik moest werken toen de cadeaus uitgedeeld werden!

En deze tas, die maak ik absoluut nog eens voor mezelf!

Kurkleer, magneetsluiting: K-bas
Hengsel, rits, nepleer: Veritas
Voering: eigen voorraad

8 thoughts on “Cadeautjes die je zo graag zelf zou houden…

  1. Heel mooie tas! En goed idee van die 2 flappen!
    Dit is een kanshebber voor bij mijn kleed voor de communie van ons neefje…

  2. Waaaauw K, dat is een pracht van een handtas. Supergeslaagd, eentje die ik maar wat graag zelf ook als kado zou krijgen.

  3. Oh prachtig en hoe geweldig dat je die flappen kan aanpassen. Dat zou eigenlijk wel iets voor mij zijn, want ik heb graag een passende handtas, maar altijd mijn hele prul overhevelen is wel veel werk. Dit zou dus de oplossing zijn šŸ˜€ Jammer dat ik niet graag tassen naai šŸ˜€

Comments are closed.