Irene Jurk – een gratis patroon van Bel’Etoile

Een gratis patroon, daar kan ik alleen maar een gelukkige vrouw van worden. Als dat patroon dan nog eens gemaakt werd door een van de liefste blogsters die ik ken, dan wordt ik nog veel gelukkiger!

De lieve Isabelle van Bel’Etoile maakte een heerlijk A – lijn jurkje met een mooie rechthoekige hals en verschillende knopenpaden.
Een ideaal beginners projectje!

 

De jurk valt het mooist in een iets stijver stofje, zoals jaquard of wol. Ik koos voor een jaquard stof die ik ooit kocht bij de Stoffenkamer. Moeilijk te zien op de foto, maar er zit een glanzend draadje in, echt heel mooi. Ik heb wel een zwak voor dit soort stofjes… .

 

Ik naaide wel een knopenpad, maar nog geen knopen. Ik vind het wel mooi zo en vond nog niet datgene wat ik in mijn hoofd heb.

Wat vinden jullie trouwens van haar vestje? Dat breide ik ook zelf. Ik nam als basis het patroontje van het truitje Lou en Jules en Julie 1, maar breide 2 aparte voorpanden met een boord eraan. Een vest dus. Ik begon vorige winter en werkte een paar weken geleden af :-). Het past gelukkig nog en nu zelfs beter dan toen!
Het gratis patroon kan je hier downloaden! Wil je graag meer inspiratie, kijk dan hieronder maar eens ;-)!

10 thoughts on “Irene Jurk – een gratis patroon van Bel’Etoile

  1. Ik vind dit echt een heel knap exemplaar! Originele stofkeuze. Ik weet niet of een knopenpatje het in dit geval nog meer af maakt? Ik vind het zo echt perfect! En ja, dat vestje… Dat is dus iets waar ik zelfs niet van droom om ooit te maken. Ben er wel jaloers op 😉

  2. Prachtig geheel! Zou zelf niet gedacht hebben aan de combinatie met okergeel, maar het resultaat is supermooi! <3 trouwens voor dat vestje!

Comments are closed.