De Millie Dress

Ik volg Nicky van Mix it – Make it  al een hele tijd op IG, wat veruit mijn favoriete social media is. Ze maakt echt prachtige dingen, heerlijke combinaties met een geweldig gevoel voor stijl. Nu bracht ze een eigen (gratis) patroontje uit: de Millie Jurk.


Maatje 116, daar past mijn Hanne exact in. Al valt deze jurk toch wel onder de noemer “pittig kort”. Met een kousenbroek kan het zeker nog wel, al weet ik niet hoe lang. Ik zag niet in de instructies dat de jurk 55cm lang is, een volgende gaat zeker een 4cm langer zijn schat ik.

Ik zit al een tijdje met een “koopstop”. Ik heb echt teveel stof en we zijn hard aan het sparen voor nieuwe meubels in de lente ;-). Ne mens moet prioriteiten stellen. Ik had deze nog in de kast liggen: een blauw gemeleerde stevige tricot. Een beetje saai op zijn eigen dus knipte ik allemaal driehoekjes met koperen flex – folie en streek die op het rokdeel.

 

Mijn warmbloedige kindeke poseerde graag maar hier werd het toch een beetje koud aan de bips ;-).

Het patroon van de Millie jurk kan je hier downloaden (momenteel enkel in maat 116, maar er wordt gewerkt aan andere maatjes)

12 thoughts on “De Millie Dress

  1. Prachtige jurken Katrien! (ook de vorige). Die koopstop, dat zal geen probleem zijn zeker toch? Soms schrik je er zelf van wat voor mooie stoffen je allemaal nog liggen hebt in je kast, vind je niet? Ik ben ook bezig aan een (langdurige) opwerking van mijn voorraad, moet idd. af en toe gebeuren!

  2. Mooi hoor! Soms heeft een patroon niet veel nodig ?
    Ik heb hem ook gemaakt en ha straks foto’s maken. Binnenkort dus op mijn blog te bewonderen ?

Comments are closed.