Ruffles en ruitjes

Ik ben deze winter nogal in de rokjes/sweater modus. Het patroon van de Mitch sweater uit de laatste LMV werd overgetekend en ik maakte er ondertussen al 4 truitjes mee.

Voor deze knipte ik gewoon het voorpand door en stak er ruffles tussen. Ik plooide daar een strook stof van 7cm breed voor dubbel en stikte de korte randen aan mekaar (goede kanten op mekaar). Dan keren en rimpelen. Simpel, maar direct een heel andere trui. Om het niet te truttig te maken, koos ik voor iets stoerdere donkerblauwe sweaterstof (bij Het Stoffenhuis) en combineerde ik met boordstof in een tintje donkerder.

dsc_0611

 

Het rokje dat is er eentje waar ik gans zot van ben. Ik kocht het prachtige stofje bij Mon Depot. Ze komt uit de wintercollectie van Maan en is zo mooi zacht en soepel! Ik rimpelde 2x een stofbreedte en maakte er een stoffen tailleband met elastiek aan. Snel klaar, maar deze stof moet echt niets speciaal hebben.

dsc_0563

dsc_0581

 

Dit wordt een favorietje in onze kast! Hebben jullie al een favoriete outfit voor deze winter?

11 thoughts on “Ruffles en ruitjes

  1. Ik ben helemaal zot van deze outfit! Zowel qua kleur als snit. Awel, ik heb eigenlijk nog geen outfit van Suze waar ik van zeg “dat is ’t ‘em nu”. Dus ik ga nog wat moeten naaien, denk ik ?

Comments are closed.