Blogtour: De Louisa jas

Een hele tijd geleden kreeg ik een mailtje van Marte. Ik maakte voor de Compagnie M wedstrijd vorig jaar namelijk een jas, gebaseerd op de Louisa jurk. Marte vroeg me, of het goed was dat zij een Louisa jas als patroon zou uitbrengen. Uiteraard kon ik daar niets op tegen hebben! Ik ging dan ook graag in op de vraag, om een Louisa jas aan jullie voor te stellen!
dsc_0554

 

Er zijn uiteraard weer heel wat opties bij de jas. Je kan kiezen voor knopen of een rits, 2 kraagjes of een kap en een gewoon of verdeeld achterpand. Ik koos voor de optie met de rits en voor de gewone kraag. Ik gebruikte daarvoor een bontje, dat ik kreeg van Laurence op ons naaiweekend. Het past perfect bij de prachtige stof die ik kocht bij Mon Depot ( en nog steeds verkrijgbaar) ; grijs met bruin en een subtiel lichtblauw glittertje. Daarom koos ik ook voor lichtblauwe paspel. Het maakt het jasje erg “chique” en ik ben er heel tevreden van.

dsc_0506

 

Ik koos ook voor het gedeelde achterpand, waar de paspel mooi doorloopt met de zakken aan de zijkant. Als je kies voor de kap, lopen de deelnaden daar ook door!

dsc_0530
Voor de binnenkant koos ik een prachtig stofje dat ik kreeg van de dame van Gallery Fabrics. Een webshop naar mijn hart, aangezien ze een heel groot deel van mijn favoriete stoffenmerk “Art Gallery” verkopen. Ik streek er wel wattine tegen, voor een beetje extra warmte! Het patroon en de instructies zorgen ervoor dat je jas tot in de puntjes afgewerkt is. Maar het is geen snel, snel project. Neem er de tijd voor en het komt helemaal goed!

dsc_0538

 

De nijntje sweater is trouwens eentje van de vier die ik maakte met het patroon van de Mitch sweater. Heerlijk zachte stof is dat! Ook het rokje maakte ik zelf. Het past werkelijk overal bij.

dsc_0533

Het patroon is te koop als PDF maar ik kan je alleen maar het papieren aanraden (tenzij je zin hebt om 60 pagina’s te printen en plakken zoals ik). Met de code LOUISACOAT10 krijg je 10% korting in de shop van Compagnie M! Zoals steeds krijg je dan het patroon met en zonder naadwaarde en uitgebreide instructies met veel tips!

18 thoughts on “Blogtour: De Louisa jas

  1. Amai, zo’n mooi compliment voor jou dat ze besloot het patroon uit te brengen na jouw jas gezien te hebben! Deze is ook prachtig, zoals steeds! 🙂

  2. Prachtig stofje hè! Ik heb er ook een jasje mee gemaakt voor één van mijn dochters. De andere wil er nu ook zo één, maar het stofje is helaas uitverkocht.

  3. Prachtig! Bedankt voor de mooie blogpost en jas! Hij pas waarschijnlijk overal bij! En voor de fans van het bontkraagje: er komt nog een extraatje uit! 😉

  4. Heel mooie versie! Wauw! Ik heb er hier ook mijn tijd voor moeten nemen, maar het is het inderdaad meer dan waard! Heel erg mooie voering ook, verliefd!

  5. 100% handgemaakt, die Hanne! Ik hou van elk deel van haar outfit evenveel. Of misschien nog een tikkeltje meer van de jas. Omdat hij helemaal mijn kleur is en exact evenveel glittergehalte en aaibaarheid heeft als ik zelf zou toegevoegd hebben. En omdat ik weet hoeveel uren je erin stak. Maar het resultaat is zo geweldig prachtig!

Comments are closed.