Misschien wel het mooiste jasje dat ik ooit maakte #2

Ik schreef dat hier kort geleden ook al he, namelijk hier. Het ging toen over een zomerjasje, van de hand van wat toch wel mijn “patroonmaakidool” genoemd mag worden. Ik moet u Straight Grain niet meer voorstellen denk ik he :-). Zo fan van AL haar patronen en heel blij dat ze ook jasjes aan de collectie toevoegde dit jaar. De Berlin werd in februari al gelanceerd, iets te laat voor de meeste mensen om een winterjasje te naaien. Daarom start vandaag pas een blogtour, omdat september de ideale maand ik om een winterjasje te naaien!

dsc_0213

Ik nam voor de gelegenheid een zeer gekoesterd lapje stof uit de kast. In de begintijd van Mon Depot, kwamen er op een avond een reeks stoffen van Anne Kurris online. In die tijd vond je nog niet overal glitterstofjes en ik klikte maar wat in mijn mandje wat ik kon krijgen :-). Ik dacht dat ik sweater besteld had, maar was oh zo blij dat ik glitter mantelstof in het mooiste blauw in mijn pakje vond. Om het vervolgens weg te leggen. Maar het kind groeit uiteraard wel, en ik kreeg deze jas nipt uit mijn lap dus het was nu of nooit!

dsc_0226

 

dsc_0232

Omdat de jas al zo blinkt, hield ik de rest sober. Ik deed enkel een paspel bij de flapjes en rond de kap in oudroze. Bij Veritas vond ik de prachtigste knopen ooit, ook in oudroze.
De mantelstof is niet zo erg dik. Ik stak er dus best wat werk in, om de jas toch lekker warm te maken. Ik stikte tegen de buitenstof overal lekkere warme flanel. Voor de voering koos ik voor katoenfleece. Zalig warm en toch ademend. Daar stikte ik ook nog overal eens flanel tegen. Ik bleef twijfelen om er nog iets tussen te steken maar om het met de woorden van Julie te zeggen: dan heeft ze 2 flanellen pyama’s, en 2 dekentjes aan, seffens kookt ze.
Boodschap begrepen dus. De mouwtjes voerde ik met gladde voeringstof, waar ik dikke (lelijke) mantelstof tegen stikte om die toch ook wat warmer te maken. (Ik zie trouwens dat ik mijn keergat nog dicht moet maken, oeps 🙂 )

 

dsc_0240

Het jasje is goed te doen, ook voor beginners. De handleiding is uitgebreid en duidelijk. Het meeste werk stak ik in het knippen van alle delen eigenlijk :-).

dsc_0220

 

Hoewel ik de opstaande kraag geweldig mooi vind, koos ik toch voor de kap. Omdat die bij de Moiano ook al zo goed van pas kwam, en in de winter dat nog extra nodig is voor warme oortjes. De kap past erg mooi rond het hoofdje van mijn lieverd.

dsc_0235

Ik deed alle opties, behalve het flapje in de plooi. Ik vergat dat namelijk gewoon :-).

dsc_0222

Het is al lang heel warm, dus ik had wat overtuigingskracht nodig om Hanne in het jasje te hijsen. Maar aardbeitjes met slagroom deden de truc. We zwaaien samen met jullie de zomer uit en verwelkomen de herfst met al zijn mooie kleuren!

dsc_0215

 

 

Het patroon voor de Berlin vind je hier. En met de kortingscode BERLINTOUR10 krijg je 10% korting. Ale hup, ge moest al daar zijn! Ga zeker ook eens kijken de komende weken bij de andere dames die er ook eentje maakten:

Kaatjenaaisels | Bel’Etoile | JoChapeau | Our Chez Nous | By Eva Maria
S is for Sewing | La Modista de Atenea | Creative Needles and Thread | Liesellove | Metoezie
Fake it while you make it | Lokakid | Just Add Fabric | A Naais ID
Lucky Mie | Querida | Stannel | Bellevie | Sew Chibi

25 thoughts on “Misschien wel het mooiste jasje dat ik ooit maakte #2

  1. Wooooooooooow! I love this coat so so so so soooooo much! It’s absolutely gorgeous. What a lucky girl to get such a wonderful (and warm!) coat <3

  2. Wauw het is mega tof! Maar wat ben ik jaloers dat die stof niet meer te krijgen is, ik had graag zelf een jas er van gemaakt 😀 voor mezelf! Maar heb echt alle zoektermen geprobeerd, als iemand hem nog tegen komt. Ik hou me aanbevolen 😛

  3. prachtig! Ik heb het patroon daarnet besteld 🙂 en hoop binnenkort ook zo’n prachtexemplaar als het jouwe te hebben. Mag ik weten waar je de voering (de katoenfleece) vond?

Comments are closed.