Rita co Rita look – a – like

De reden waarom ik ooit begon te naaien, is mijn dure smaak voor kinderkleertjes. Ik kan uren surfen, naar webshops om inspiratie op te doen. Helaas kan mijn vroedvrouwenloon al dat schoons niet bekostigen. Daarom ben ik soms des te gelukkiger als ik iets kan maken, waar ik in de winkel helemaal verliefd op ben.

DSC_0169

 

Ik zat al een hele tijd met deze jurk van Rita co Rita in mijn hoofd. Zo ontzettend schoon in al zijn eenvoud. Ik ging bijna overstag, tot ik op facebook een berichtje van Stof op Zolder zag langskomen en onmiddellijk het stofje herkende. Het zat supersnel in mijn winkelmandje en een dagje later zat het hier in de brievenbus. Het stofje is ook niet van het goedkope soort, maar al bij al kostte deze jurk me 35 euro, in plaats van de 125 euro in de winkel. Koopje, toch?

 

DSC_0151

 

Als patroon gebruikte ik de Louisa Dress van Compagnie M in zijn eenvoudigste vorm. Niks zak dus, enkel een eenvoudig A – lijntje met de mooie 3 kwart mouwtjes. Ik voerde het volledige kleedje, inclusief mouwen met dunne witte katoen.
Ik ben trouwens helemaal verliefd (en een tikke jaloers) op Hanne haar zomerhaartjes. Een gratis “ombre” noemt de kapster het.

DSC_0142

 

Ik vind Hanne prachtig met deze jurk! De zwierige kleedjes, die vind ik mooi, maar hier vind ik haar erg stylish in. En wonder bij wonder is ze zelf ook fan. Ik had wat schrik, wegens geen roze, geen glitters en geen zwier.

DSC_0133

Ze zeggen wel eens: “Mijn kind, schoon kind”. Maar geef toe, het is toch een schoon kind ;-).

DSC_0176

 

26 thoughts on “Rita co Rita look – a – like

  1. Wauw voor de foto’s (net uit de échte shoot van Rita Co Rita), het jurkje, het nieuwe bloglettertype (véél fijner om te lezen nu!) en natuurlijk knappe Hanne!

      1. En vooral ook het kind dat het draagt hoor 😉
        Hoeveel stof heb je nodig voor zo’n jurkje? Ik kocht net een keischoon stofje waarmee ik zo’n modelletje ongeveer zou willen maken, maar heb dus gegokt qua hoeveelheid… 🙂

  2. Het is een prachtig kind in een prachtige jurk! Goed idee om die Louisa te maken zonder zak, zo had mijn brein dat nog niet bekeken :p

  3. Prachtig, hé? Dit stofje MOEST ik ook hebben. Het jurkje heb ik in mijn hoofd al helemaal gemaakt, nu alleen nog tijd vinden in real life…

Comments are closed.