Just Knot It #connectingtheknots

Het is jullie zeker niet ontgaan, wij waren niet de enige met een patroonbaby de afgelopen weken! Mind the Whale bracht het prachtige jurkjespatroon “Just Knot It” uit. Ik ben er helemaal weg van, het is echt een patroontje naar mijn hart. De eyecatcher is natuurlijk de open rug, maar ik ben ook zo hard fan van de plooitjes aan de voorkant.

DSC_0068
Ik ben niet het grootste “colorblocking” talent en maakte bijna de hele jurk in dezelfde, geweldig mooie, Art Gallery stof. Ik kocht die een tijd geleden bij Bellelien.
Maar om toch een accent toe te voegen, deed ik de rug in roze viscose met een laagje donkerblauwe kant erover. Dat maakt van dit patroon een romantische en feestelijke versie.
Ik maakte volgens de maattabel een 4 jaar voor mijn Hanne en veranderde niets. Zowel de lengte als de breedte zijn goed.

DSC_0007

Hanne draagt tegenwoordig een brilletje en ik vind haar er wel mooi mee. Maar ik krijg die niet altijd goed op de foto. Bij deze een primeur voor de blog dus!

DSC_0091 (1)

Ik koos natuurlijk ook voor de flapjes aan de zijnaden. Dat is echt een geweldige uitvinding!
DSC_0098 (1)

Ik veranderde niets aan het patroon op zich, maar ik gebruikte wel veel meer stof voor de rok dan het patroon voorschrijft, namelijk 2x de stofbreedte. Dat doe ik meestal, omdat ik dat graag zie. Ik beklaag mij dat ook meestal, als ik aan het strijken ben :). Het maakt dat dit kleedje natuurlijk geweldig zwiert en mijn kleuter weer helemaal in haar nopjes is met haar nieuwe jurk!

PicMonkey CollageJe kan het patroon hier kopen! Zeker doen want er is een leuke wedstrijd waarmee je maar liefst stof kan winnen om 10 keer de jurk te maken! Vijfentwintig meter stof met kniekousen!
Als dat geen geweldige prijzenpot is…

5 thoughts on “Just Knot It #connectingtheknots

  1. Heel mooi gedaan!!! En de kant brengt me hier zelf ook op ideeën… Ik start hopelijk morgen aan de mijne. Ofwel ook volledig in dezelfde stof ofwel met de gele kant die hier nog ligt na een mislukt projectje 😉

  2. Prachtige jurk en zo mooi met dat kant. Ben ook bezig aan de mijne en gebruik ook meer stof voor het rokdeel omdat ik dat mooier vind. (Hopelijk kom ik toe ;-))

Comments are closed.