Ik ging dit nooit meer doen… de boekentas #3

Ik ging dat NOOIT of te nimmer meer doen, zei ik hier al ooit. Mijne grote mond was nog niet half dicht, of ik maakte deze kleuterversie. Ook daar werd serieus gevloekt. Het eerste exemplaar hield het 3 maanden vol. Het tweede exemplaar 2 kleuterjaren. Ze was nog niet stuk, maar wel vuil en versleten. Ik kon het toch niet laten, om het boekentaspatroon van Riet eindelijk eens uit te proberen. Na al het kleedjesgedoe had ik echt zin in nog eens een uitdaging. En een uitdaging is het wel … .

DSC_0031 (3)
Dat begon al met de stoffenkeuze. Uren heb ik gepiekerd… . Ik wou eerst iets doen met kurkleer, maar dat vond ik toch een beetje te kostelijk voor een tas die maar 1 jaartje gebruikt gaat worden. Uiteindelijk vond ik toch mijn stofjes in mijn eigen kast. Een gekoesterd (en blijkbaar nog moeilijk te vinden) stukje 1000 Cranes van Cloud9. Voor een tas waar ik elke dag naar kijk knip ik daar nog eens graag in. Ik combineerde met jeans met stipjes van Veritas. Samen met gouden paspel en ivoren tassenband helemaal de look die ik wilde en Hanne is ook heel gelukkig!

Hanne boekentass

Untitled

Ik verstevigde met Decovil waar dat beschreven staat in het patroon. De andere delen verstevigde ik allemaal met Vlieseline H250. Dat zou ik zeker aanraden. Zo is de zijkant ook iets steviger. Nu de tas zit geweldig goed in mekaar. Je hebt mensen die patronen tekenen en je hebt genieën die contstructies bedenken. Riet deed geweldig goed werk. De tas is veel werk en met een licht naaimachientje is het niet aangeraden om er aan te beginnen. Het moeilijkst vond ik, dat ik op sommige momenten gewoon geen idee had, wat ik aan het doen was. Maar echt, volg gewoon de stappen en stel je er geen vragen bij en het komt helemaal goed. Ik vond het wonderbaarlijk hoe alles op het einde gewoon “past”. Enkel mijn bias is niet perfect, maar het valt niet op, door de donkerblauwe binnenkant. Ik kan je dat dus alleen maar aanraden, om wat dezelfde kleuren te gebruiken.

 

Boekentas 1

Boekentas 2

De binnekant deed ik met een katoentje, ik weet begot niet meer welk merk. De kleurtjes passen perfect bij de buitenstof. Geweldig dat het gewoon voor het grijpen lag in mijn kast!

Binnekant

Ik maakte voor Hanne ook “ge raad het nooit”, nog eens een Tinny, om samen met de boekentas naar school te gaan op 1 september. Ik maakte een fake knopenpat met bronzen paspel en een frulleke er rond. Het stofje is een prachtig mooi van “See you at Six”.

Boekentas

Al mijn fournituren komen van bij K-bas. Keihandig dat alles gewoon in 1 webshop te vinden is!

Uled

Hanne daalt

Feetje Hanne

Hannetje

15 thoughts on “Ik ging dit nooit meer doen… de boekentas #3

 1. Het is een parel. Een echte parel. Die boekentas, en ook het jurkje en het kind. Echt wauw, zo mooi bijpassend en toch niet té, en zo snel! Dat doe ik je niet na!

 2. De gekozen stoffencombinatie is in mijn ogen echt een schot in de roos. De dochter mag fier zijn op haar boekentas en mama ook om door te zetten en dit prachtig exemplaar onder de naaimachine vandaan te toveren.

 3. Prachtige tas! Ik wil eigenlijk ook een tas maken voor als me meisje naar school gaat, maar moet nog moed verzamelen, gelukkig heb ik nog een paar maandjes;) Jurkje in ‘see you at six’ ook super, geweldige stofjes!

 4. Die stoffencombinatie is er zo ‘boenk op’. Dat is het zalige van boekentassen zelf maken vind ik: het worden zo’n specialleke’s op de speelplaats, geen Kipling of Colruyt die aan deze stofjes denkt. 🙂 Je doet me heel veel plezier met deze versie!

 5. Zie ze stralen!!! En terecht he! De boekentas is echt kei-kei-keischoon!!! Er zou hier ééntje jaloers zijn als ik dat toon 😉 En het kleedje erbij, echt een plaatje! Die zal met héél veel plezier naar school gaan 1 september en alle meisjes van school jaloers maken 🙂

 6. Dat was dus ook mijn gedacht… Hoe ingenieus kan een ontwerp zijn! Dat je zoiets kan verzinnen. En yep, ook ik dacht soms “wat ben ik nu eigenlijk aan het doen?”…
  Goeie tip van die biais in gelijkaardige kleur, da’s minder frustratie voor de perfectionistische ziel.
  Echt een heel schoon geheel zo, de dochter, haar boekentas en de lieflijke jurk!
  Well done, mama!

 7. En toen werd ik verliefd op een boekentas <3 Dat stofje zoek ik al maanden, wat zeg ik … jaren. Groot gelijk dat je erin knipte voor dit project. Liefste Hanne, wees een beetje zuinig op jouw mooie boekentas 🙂

Comments are closed.