Coming soon: De Tulip jurk en top!

Vandaag is het gedaan met de geheimen en mogen jullie alles weten over het project waar Eva en ik nu een dikke 3 maanden mee bezig waren.

Toen ik bij Eva deze tutorial zag, met het tulpvormige achterpand, gingen die radartjes waar ik eerder al over vertelde aan het werken. Ik maakte een jurk en postte een foto op instagram. Waarop ik een berichtje van Eva kreeg. Ze vond de jurk heel leuk en zei toen al dat het misschien wel een leuk naaipatroon zou zijn. Na een beetje denken vond ik dat ook wel en de samenwerking was geboren.

Mekaar enkel kennend uit het virtuele leven, besloten we het te proberen en we legden een eerste date vast. De klik was er en de dromen over ons eigen naaipatroon konden nu concreet worden. Terwijl Eva zich nog door enkele examens ploeterde, begon ik alvast te tekenen en stalkte haar met bevindingen en vragen. En ik kon me alleen maar bedenken: Ik ben zo blij dat ik dit niet alleen moet doen!
We naaiden zelf een heel aantal testjurken, maar lieten ook 17 testers op ons patroon los die ons super goed geholpen hebben met het patroon op punt te stellen.

Het waren 3 zeer intensieve maanden, maar ik ben dolgelukkig dat we vandaag onze jurk en top eindelijk mogen tonen!

 

2DSC_0285 (1)

 

De Tulip is een PDF –  naaipatroon van maat 80 tot en met 140 en valt op door de vorm van het voorpand: twee tulpvormige overlappende delen waaronder een rimpelrokje komt piepen. Je kan kiezen tussen een sluiting met (druk)knopen of een sluiting met een blinde rits, en tussen een jurk – of een topjesversie. Het model is ideaal voor meisjes met een buikje, maar ook smalle meisjes staan er prachtig mee! Lekker luchtig voor in de zomer, of winters met een vestje en (knie)kousen.

Door de keuze van de stof krijg je een feestelijk of meer casual resultaat. De jurk/top is ook perfect voor color blocking. Ze valt het mooist in soepele stoffen zoals viscose, voile en soepele katoen. Maar als accent is kant ook heel mooi!

Looks

 

1DSC_0149

 

1DSC_0160 (2)

Het PDF patroon zal vanaf 7 augustus om 5u (voor de vroege vogels) te koop zijn in de shop voor  7 euro en ik hoop dat jullie even enthousiast zijn als wij!

1DSC_0194 (1)

1DSC_0097

13 thoughts on “Coming soon: De Tulip jurk en top!

  1. Prachtig gedaan!! Het hele plaatje klopt! Zo’n mooi patroontje, dezelfde kleurtjes die overal terugkomen, geweldige foto’s,… Proficiat!!!! En zo fijn dat ik daar een klein beetje aan heb kunnen meewerken 🙂

  2. Proficiat met het mooie resultaat van de samenwerking. Persoonlijk vind ik de blousevorm het mooist. Helaas zijn er geen tienermaten. Mijn dochter is de 140 reeds ruim ontgroeid en zo een blouse zou haar nog wel staan. Dan maar kijken of we er eentje voor het metekindje kunnen maken, die valt gelukkig nog binnen de maten.

  3. Ideaal! Voor volgende zomer met dan een dochter van een dik jaar dat dan hopelijk vrolijk in zo’n luchtig kleedje kan rondlopen.

Comments are closed.