Tule en glitters

Welk meisje heeft daar nu niet ooit van gedroomd?
Ik in ieder geval wel en ik heb er hier ook zo 2 rondlopen.Mijn (ex)collega An, heeft een tweeling. En die twee meisjes werden gevraagd om bruidsmeisje te zijn bij een goede vriendin van haar. En ik mocht hun jurkjes maken!

Ik kreeg enkele foto’s doorgestuurd met duidelijke instructies: gouden pailletten maar niet te geel of te roze, champagnekleurige rok  in laagjes met veel poef en een hartje op de rug. En dat twee keer uiteraard.
Een uitdaging is dat toch wel, paillettenstof vinden dat niet lijkt of ge in de carnavalswinkel zijt gaan shoppen. Ik vond de stof uiteindelijk hier. Ze is elastisch (pailleten en 4way stretch = HORROR), dus ik streek dunne niet rekbare vlieseline op de stof alvorens ik ze uitknipte om de vorm te behouden. Dan streek ik nog eens overal naadband bij de hals en armgaten.
Het patroon is als basis Once upon a party van Ienemiene, maar ik heb enkele dingen aangepast.
Als eerste tekende ik een hartje op de rug. Maar na een eerste testjurk bleek dat het vooral aan de punt van het hart erg gaapte. Dus maakte ik een soort van neep die stof wegneemt bij de punt maar aan de heup blijft het lijfje even breed zodat de rok er nog gewoon aan kan. Ik nam in totaal 6cm weg en nu pas het mooi aan rond hun rug.

Als tweede rimpelde ik veel meer stof dan er in de werkbeschrijving staat. Ik nam 1 laag champagnekleurige Venezia met 2 lagen tule samen. De stroken zijn in totaal 3m lang en ik rimpelde ze alle drie tesamen zodat de rimpels mooi samenvallen. Als je al de 3 lagen apart zou rimpelen zou dat effect niet zo mooi zijn. En aangezien er 3 laagjes zijn deed ik dit 3x. En dan was er nog een tweede jurk :-).

Als laatste verplaatste ik de rits naar de zijkant. Omwille van de neep ging dat niet aan de achterkant. Ik naaide aan de bovenkant onzichtbaar knippertjes zodat die wel open kan voor het hoofd.

 

Het was weer een uitdaging, maar ik kan zo genieten als ik het resultaat zie!

 

 

 

Ik heb jammer genoeg geen foto kunnen maken van de meisjes met de bruid en hare shoe, en enkel een slechte gsm foto, maar zie eens hoe ze stralen! Als ik een foto krijg met hun allemaal, deel ik die zeker op mijn facebookpagina!
Pieter en Dorien, geniet van jullie dag en van de rest van jullie leven samen!

 

 

20 thoughts on “Tule en glitters

  1. Wauw, wat een werk! Met een pracht van een resultaat! Dat hartje op de rug is tof hé! Engelengeduld heb je! Proficiat! Wauw!

  2. Proficiat met dit prachtige resultaat! Je bent een kenner. Ik begrijp je trots, ik zit al een hele week te genieten van de foto's met de communicant voor wie ik het jurkje maakte 🙂

Comments are closed.