Uit de boekskes…

In de laatste editie van La Maison Victor staat een mooie trui, een hele mooie zelfs,  genaamd de Aster.

Ik ben verliefd op de mooie hals en de prachtige stof. Die stof verkocht mijn favoriete stoffenwinkel in 2 kleurtjes. Dit is versie nummer 2, de eerste toon ik nog een andere keer. Helaas was die stof ook heel snel uitverkocht, maar misschien zijn er nog andere shops die ze wel nog hebben?

Ik maakte een maatje 36, maar moest zoals velen verlengen. Bij mij was 6cm voldoende want ik wou de trui echt niet te lang. Ook veranderde ik de boord aan de voorkant. Uit mijn eerste versie bleek namelijk dat die nogal open valt. Ik nam 2cm uit het midden weg, en voor mij valt het zo ideaal. 
Ik ben nogal een setjes mens, dus ik maakte er een tule rok bij. Na het zien van deze en deze, kon ik uiteraard niet achterblijven. Ik koos voor een donkerblauwe mesh tule met elastische voering en een zwarte taille – elastiek. Op een wip in mekaar. Ik koos er bewust voor om de voering wat korter te houden voor een speels effect. 
In de stof van de trui zit een klein beetje goud – draad, maar het is amper te zien op de foto. 
 
Ik profiteerde van een eerste date met Eva, om dan ook maar in ene weg foto’s te laten maken. Ze is een top naaister en ook nog eens een top fotografe en dan nog maar eens 20 jaar!!! 

Ik ben echt heel blij met deze outfit. Het zit heel comfortabel, maar ziet er toch chique uit.  Ik kreeg er al heel lieve reacties op, van mijne shoe, maar ook van mijn SewNaaiz vriendinnen gisteren tijdens een reünie bij Madeline de Stoffenmadam (normaal zou ik er niet naartoe rijden (1u15 minuten) maar ik ben blij dat ik ze eens in het echt zag). 
Ik ben soms nogal onzeker over naaisels voor mezelf en zeker om op mijn eigen blog te staan. Ik las dat zelfs deze topmadam daar last van heeft (ze maakte trouwens een heel leuke sportieve Aster).  Hebben jullie dat ook?

29 thoughts on “Uit de boekskes…

 1. Echt super, dit staat je zo mooi. Ik zou zelf vanzelevens nooit een tule rok dragen, maar jij doet me toch al een klein beetje twijfelen 🙂

 2. Het staat je in levende lijve nog veel mooier dan hier op de foto's zelfs. En deze zien er al super uit! Vooral de rok vind ik een super succes, ik ben geen fan van truien 😉

 3. ik vind dat je er echt prachtig mee staat!! zo stijlvol!!! hele leuke trui, die Aster! de rok ook! en idd, prachtige foto's, wat een talent is die Eva toch! maar jij ook hoor!!! je moet echt geen enkele twijfel hebben voor jezelf!!!

 4. Heel mooie combinatie en je staat prachtig op de foto's! Ik herken het gevoel ook maar langs de andere kant als het schoon is mag het gezien worden toch?

 5. Oh, wat een superleuke outfit!!! De Aster vind ik sowieso geweldig, ik heb de mijne gemaakt een paar dagen nadat het boekje in de bus zat (maar nog steeds niet geblogd, oeps). En de tule rok past er geweldig mooi bij!! Amai, knap, echt waar! En je staat heel mooi op de foto's, dus eigenlijk niet onzeker zijn… maar goed, ik heb dat ook, het minst leuke aan het hele naaibloggen 😉

 6. Het is absoluut niet nodig om onzeker te zijn, want dit is een heel leuke outfit! Zelf probeer ik niet volledig herkenbaar op de foto te gaan.

 7. Je straalt Katrien, je outfit is prachtig!
  Ik snap je twijfels, ik vind het ook doodeng om zelf op de blog te gaan staan, laat staan om foto's te nemen – maar deze zijn zo ongelooflijk mooi!

 8. Je stond er prachtig mee! En die 2cm van het midden wegdoen, ga ik onthouden voor mijn volgende exemplaar. 🙂

 9. Ik zei het al, maar ik zeg het nu nog eens: wat een prachtige outfit! Ik zag in Aster vooral een sportieve trui, maar in combinatie met de tule is het zo chique! Ik krijg zin in een soortgelijk setje voor mezelf. Maar ik eerst moet ik héél veel andere jurkjes maken 😉

Comments are closed.