Nu bij Mon Depot: Stoffen van Lily Balou SS2016!

Een tijdje geleden kreeg ik een berichtje van Katelijne van Mon Depot of ik enkele stofjes van de zomercollectie van Lily Balou wou testen. Het is niet een merk dat ik snel zal kopen, maar na wat googelen vond ik toch dat er wel heel toffe stofjes bijzaten, dus ik zei ja!
Ik mocht er 2 kiezen en als eerste koos ik voor een rode jaquard met eendjes. Een echt retro – stofje en ik heb lang getwijfeld wat ik er mee zou doen. Tot Sharon en Marleen met een tutorial kwamen voor een Theo Polo en de puzzelstukjes op hun plaats vielen. 
Ik maakte een 110S voor mijn dametje en knipte de panden af waar op het patroon de taille aangegeven staat. Verder volgde ik netjes de tutorial. Het is geen beginnersproject, zo een polosluiting in tricot maar de uitleg is wel super duidelijk.
Ik tekende er een halve cirkelrok bij en uit mijn laatste restje stof maakte ik een riempje met 2 kamsnaps. De mouwtjes kortte ik 3cm in.  

Tussen de panden aan de achterkant stak ik een wit paspelke..

Ik kreeg nog een tweede stofje om te testen. Een prachtige kleurrijke tricot. Ik zag er meteen een babyjurkje in. Aan modellen geen gebrek trouwens. Er is namelijk een babyboom bezig op mijn werk. Maar liefst 9 collega’s zullen bevallen zijn als het jaar om is, maar Lena is de eerste van het rijtje.
Ik tekende zelf een patroontje voor een tricot jurkje, maar deed evengoed kamsnaps om het jurkje vanachter te sluiten. Een babyjurk vraagt weinig stof, dus ik kon nog een bijpassend haarbandje maken. 

 

Ik had nog behoorlijk wat over van mijn metertje stof, dus ik maakte nog een T – shirt voor Hanne.
Ik tekende zelf een patroontje met aangeknipte mouwtjes en een piepegaatje. 

Het rokje maakte ik van dunne crepe, die ik ook ooit bij Mon Depot kocht, maar wel al lang geleden. 

Wil je graag de andere stofjes al zien, ga dan hier ook eens een kijkje nemen!
TheBoyRules
Stannel

De stoffen zijn vanaf vandaag om 20te koop bij Mon Depot! Allen daarheen zou ik zeggen!

20 thoughts on “Nu bij Mon Depot: Stoffen van Lily Balou SS2016!

  1. Mooi, mooi, mooi!!!! Dat babykleedje is echt zalig!
    Ik greep spijtig genoeg naast de stoffen, ze waren al uitverkocht toen ik kon bestellen 🙁

  2. Mooi en lekker vrolijk! Het babyjurkje ga ik pinnen voor mijn kleintje ;-).
    Die foto waar Hanne van de schuifaf komt is echt top! 🙂

  3. Fan van alles wat je maakte! We hebben dezelfde smaak, dat is duidelijk! Ik moet mij ook eens wagen aan een piepegaatje!

  4. Super mooi!! Ben wel benieuwd hoe je dat piepgaatje maakte in het shirt..hier shirtgebrek en t is weer eens iets anders 🙂 Polojurk ook zo tof trouwens!!

Comments are closed.