Misschien wel mijn mooiste jasje ooit…

 Straight Grain heeft een nieuw jasjespatroon uit. En wat voor eentje! Ik ben helemaal, hals over kop, verliefd, dus kocht ik het patroon onmiddellijk, ook al heb ik al een massa patroontjes in de kast… . 


 Het is een zomerjasje, met plooitjes en veel opties. Ik koos voor een rits met een flapje, want die kan Hanne zelf open en dicht (Graag gedaan juf, graag gedaan 😉 ). Wie me wat volgt weet wel dat ik meestal “mooi” boven “praktisch” verkies, maar ik koos toch voor de kap. Niet dat ik die niet mooi vind. Maar dat kraagje is toch wel schattig. Nu maakte ik al een jasje voor Hanne zonder kap en heeft ze ook nog een jeans exemplaar uit de winkel, zonder kap. Allebei schoon, maar eentje met een kap hadden we wel nodig. En dit is toch wel een heel schone :-).

 


Ik koos voor een (uitverkocht) stofje van Mon Depot en combineerde dat met tricot uit de collectie van La Maison Victor die ik kocht bij het Stoffenhuis (ook uitverkocht want ik kocht de laatste 80cm). Over het Stoffenhuis gesproken, die is verhuisd naar een prachtig groter pand (met workshopruimte en Bernina Corner) en gaat vrijdag 20 mei opnieuw open! Als je in de buurt komt, ga zeker eens kijken want het is de moeite!

Ik zorgde ook voor subtiele bling – bling door zilveren paspel toe te voegen aan de kap en de mouwboorden. Bij Veritas vond ik prachtige knoopjes met een steentje in het bloempje.
De uitleg is zoals we gewoon zijn, weer heel duidelijk! Ik naaide nog nooit zo vlot een paspelzak. Dat deed ik met de achterkant van de stof, die even mooi is als de voorkant.

36 thoughts on “Misschien wel mijn mooiste jasje ooit…

 1. Wat een genot voor een patroonontwerpster(tje) om zo'n prachtige versie van haar ontwerp te zien passeren. Zo'n mooie stofkeuze en details, en dan dat kleine model van jou… Wat ben je toch een krak!

 2. Oh, wauw, prachtig jasje! Die vind ik zeker zo kooi vallen als de mijne!
  Ik plan ondertussen al een 2de exemplaar met kap, in een waterafstotende stof, gewoon om hem nog eens te kunnen maken ?

 3. Waaaauw, supermooi!!!! Ik was ook op slag verliefd op het patroon, maar aangezien ik net een jasje naaide, zal het nog even moeten wachten voor ik het aanschaf 😉

 4. Zo knap Katrien! Ik kocht het patroontje eerder deze week ook, nu ik jouw versie zie wil ik er direct invliegen! Groetjes, Isabel

  1. Toch niet! nu ik het op groter scherm bekijk is het toch een ander stofke. Oef! Ik ben echt niet graag een na-aperke 😉

 5. Prachtig! <3
  Zou het patroontje ook kunnen dienen als winterjasje, want er staat enkel bij vermeld dat het een jasje is voor tussenseizoen.

 6. dit is het mooiste jasje dat ik ooit zag en dat voor zo'n prachtig meisje!
  en als ik goed op de hoogte ben, dan heb je nog snel genaaid ook want zo lang is dat patroon nog niet uit en een jasje is toch wat werk

Comments are closed.