I proudly present: De Simple Dress – Een gratis patroon van 2 – 12 jaar

Ik zag vorige zomer een mooie, simpele jurk bij Simple Kids. Een eenvoudig modelletje uit tricot met elastiek in de taille. Ik besloot deze zomer om een patroontje voor Hanne te tekenen.
Ik naaide de jurk in mekaar op naaiweekend en besloot daar om er een gratis patroon van te maken.

Ik wou het eerst enkel in Hanne haar maat doen, maar om het graderen en tekenen in Illustrator te oefenen deed ik er een hoop maten bovenop!

Ik vroeg aan de lieve dames van ons naaiweekend of ze wouden testen. Veel kindjes in veel maten in een klap! Ze waren super enthousiast en ik wil ze dan ook heel erg bedanken voor hun hulp!
Deze jurk maakte ik uit oudroze tricot (van de Strass webshop) en streek er gouden flexfolie op.
Ik maakte ook nog een versie in een prachtig paneeltje van Finch Fabrics dat ik vorig jaar kocht bij Het Stoffenhuis! Hier ligt de taille iets hoger, zoals op het uiteindelijke patroon.

 

ย !Het patroon vind je door HIER te klikken!
Ik hoor graag wat jullie er van denken!
Veel plezier ermee…Wie wil mag altijd delen met #simpledress en #kaatjenaaisels.

 

57 thoughts on “I proudly present: De Simple Dress – Een gratis patroon van 2 – 12 jaar

  1. Ik zou het voor mijn kleindochter van bijna 5 willen maken, ze is 113cm groot en heeft 58cm borstomtrek. Ga ik voor de 6 jaar zonder naadwaarde of wat zou jij doen?

  2. hallo, mijn dochter van bijna 9 heeft een tijdje geleden een mooi paneelstofje gekozen. ik moet er een kleedje van maken voor de communie van haar nichtje in mei. nu wil ze graag de simple dress, omdat de tekening dan niet verknipt wordt (een a-lijntje valt echt niet mooi bij mijn spriet). maar dit patroontje is voor tricot… kan ik het toch in katoen maken als ik er achteraan een rits in zet? of moet ik nog meer aanpassen? groetjes, Katleen

    1. Ik zou in de breedte een maatje groter nemen en zeker eens een proefje maken ๐Ÿ™‚ ik probeerde het zelf nog niet, dus kan niets garanderen. Achteraan zeker een rits of splitje voor het hoofd !

  3. Dankjewel Katrien, deze komt als geroepen! En proficiat zeg, super gedaan zo in Illustrator (ik ben een papier-potlood-vrouw…), respect!

  4. Nogmaals een dikke proficiat Katrien! Echt vol bewondering voor jou!
    Mijn blogpostje staat ook net online ๐Ÿ˜‰

  5. Oh, die Finchtricot is toch geweldig hรฉ! Liv was daar ook al zo mooi mee. En chapeau voor je eerste patroon! Al wist ik eigenlijk al dat jij kon graderen in Illustrator ๐Ÿ˜‰

  6. Dikke proficiat met je eerste eigen patroon. Wat een prestatie zeg, helemaal geslaagd! Binnenkort begin ik aan de dochter haar zomerkleerkast… Deze zal er alleszins in voor komen ๐Ÿ™‚

Comments are closed.