CAS en NINA Top 5 en de Alice blouse

Een tijdje geleden kreeg ik een berichtje van Deborah, de mevrouw achter Cas en Nina. Of ik mee wou doen met haar blogtour! Wat een vraag, tuurlijk doe ik dat!
Ik mocht snuisteren tussen haar stofjes en mijn top 5 doorgeven. Simpele opdracht lijkt het zo, maar dat is het niet… Want met mijn nummertje 1 mocht ik iets maken! Ik veranderde 100 keer van gedacht, maar ging uiteindelijk voor mijn eerste. Een prachtig zijdekatoentje van Cotton + Steel. Ik ben fan van dat merk, de kleuren zijn altijd zo mooi en blijven mooi na het wassen. Toen het hier aankwam besliste ik dan ook onmiddelijk om het lekker voor mezelf te houden. 
Ik maakte er een Alice bloesje mee uit La Maison Victor, editie 4/2015. Ik zag het nog niet veel verschijnen in blogland, maar ik ben zeker fan!

 Ik vind het super dat het van achter een beetje langer is dan vanvoor. En ben ook fan van de kraag op staander. Wat ik wel anders ga doen een volgende keer is zowel boven als onderkraag verstevigen bij zo een dunne stof. Nu zakt hij een beetje door. 
Dit stofje is ideaal voor dit soort bloesjes en zalig om te dragen. 

Ik ben niet zo gewoon om zelf hier te staan en Julie trok foto’s, maar al bij al ben ik content. 🙂

Nu dat ik stof kreeg dat is allemaal plezant en zo, maar ook voor jullie is het cadeautjestijd!

Ik mag van Deborah 1m stof weg geven uit mijn top 5.

Ik koos voor een mooi Michael Millertje met poesjes en strikjes van Cotton + Steel. Maar ook voor een mooi viscosestofje en een tricotje dat ik zeker zou kopen moest er hier een jongetje rondlopen. Voor ieder wat wils denk ik he?
1. Cotton + Steel Clover Meadow Copper – 2. Cotton + Steel Bow Ties – 3. Michael Miller Kitties – 4. Viscose triangle
5. Froy&Dind Whales
Wil jij nu 1 van deze stofjes winnen? Doe dan mee via deze link:
a Rafflecopter giveaway

De winnaar wordt over 3 dagen bekend gemaakt! Succes!

86 thoughts on “CAS en NINA Top 5 en de Alice blouse

 1. Heel mooi! Nummertje twee en vier vind ik hele leukerds! (er zijn écht te veel toffe stoffen in die shop hé) Als ik echt moet kiezen, dan ga ik voor de 2. Spannend!

 2. Prachtige bloes!
  Mijn dochter vraagt al lang bij elk bezoek aan de stoffenwinkel naar een poezenstofje, dus dat zou ik zeker willen winnen.

 3. Heel mooi bloesje, het staat je super! Ik doe graag mee. Kiezen was niet makkelijk, maar 1 zal het worden, voor mezelf!

 4. Mooie Top 5 van stofjes; jouw nummer 1 staat ook bij mij ook op nummer 1. Ik ben normaal gezien niet zo voor bloesjes, maar ik moet mijn gedacht hierover precies herzien.

 5. Ik ben helemaal fan, van het stofje en het patroontje. Fijn om er eens andere versies te zien dan in het boekje. Mijn kleerkast kan ook nog wel zo iets gebruiken voor de zomer.

 6. Wauw! Prachtig bloesje! Echt heel mooi stofje voor dit bloesje. t is dan ook mijn favorietje. Ideaal voor wat selfish sewing 🙂

 7. Wauw, heel leuk bloesje! Ik ben al zo lang van plan om blousjes te maken voor mezelf, maar durf er precies niet goed aan te beginnen…
  Mijn favoriete stofje van de 5? Hm, moeilijk, ik twijfel tussen 1 en 4… Maar ga dan toch maar voor 1!

 8. Prachtige blouse. En zoals ik al zei: zo blij om nog eens iets voor jezelf te zien. Je staat er echt prachtig mee!
  Ik waag graag m'n kans (wat zou ik graag iets maken uit die driehoekjes-viscose …)

 9. Geweldig bloesje. Wat leuk om zo'n verzoek te krijgen en wat geweldig dat wij de kans hebben om mee te kunnen delen hierin. Ik kies voor nr2: cooton+steel bows. Lijkt mij geweldig op een spijkerbroek.

 10. Mijn favoriete stofje uit jouw lijstje zijn de kittens van Michael Miller, maar jouw bloesje heeft me ook helemaal overtuigd van dit stofje! Mooi!

 11. Wauuuw…heel mooi bloesje…de kleuren staan jouw prachtig…ik denk dat diezelfde kleuren mij ook wel zouden staan…dus ik ga voor stofje nummer 1: cotton + steel clover meadow copper. En nu duim, duim, duim! X

 12. Ik zou uren bezig zijn met een top 5 samen te stellen, zo veel mooie stofjes dat er de laatste tijd zijn. En nog eens zoveel leuke ideetjes die door mijn hoofd spoken. Na het zien van jou blousje, komt er nog ééntje bij op mijn to-do-list.

 13. Vind je bloesje prachtig… Zou ik schaamteloos kopieren, maar die tweede met die strikjes zou ik voor mijn dochtertjes kiezen…

 14. Je staat er super mee! Ik vind die viscose met driehoekjes ook heel leuk. Die zou ik voor mezelf nog wel willen gebruiken.

 15. Super mooi! Ik ken wel niet kiezen :(. Nummer 1 of nummer 4, alle twee mooi. De donkere nummer 1 voor de herfst/winter en de blekere nummer 4 voor de zomer. Voor wie? Mezelf? Onze zus? Onze broer? Kandidaten genoeg en mogelijkheden eindeloos!

 16. dat is een bloesje naar mijn hart dat mij blijkbaar in het magazine niet kon bekoren (heb het nochthans liggen) ! prachtige uitvoering en die top vijf : moeilijk kiezen maar denk dat jouw nr 2 toch mijn favoriet is

Comments are closed.